OM DATATRØBBEL, LUTEFISK OG NABOER
STILLSTAND NÅR YTRE OMSTENDIGHETER GJØR AT DU MÅ STOPPE HELT
Det har skjedd her i det siste. Dataskjermen går i svart og alle komponenter slutter å virke. Det fremkaller angst og fortvilelse i heimen.
Så ordnet det seg jo, og så er jeg igang igjen.
Lutefiskmiddag for naboer er en god tradisjon som vi gleder oss til hvert år.
All matretter fra vi har med oss fra barndom og fortid skal man være forsiktig med å ha meninger om.
Det man kan gjøre er å fortelle om hvordan vi liker det, og hvordan vi gjør det.
Her råder tradisjonene og det mest grunnleggende. Hos oss skal fisken være fast, et bacon med lite kjøtt, som avgir mye fett og en erterstuing som er krydret etter mammas regler.
Oppskrift for 4 personer
2,5-3 kg lutefisk
3-4 dl fint kjøkkensalt
Forvarmet stekeovn 180-200 C i ca 20 min
Jeg unngår frossen fisk, men vakumpakket kan gå greit. Deles i store stykker ca 8-10 cm bredde.
2-3 t før middagen legger du disse stykkene utover i ei stor ildfast form og drysser over saltet.
Dette kan stå i romtemperatur, vannet som trekker ut, tømmes fra og det synlige saltet på overflaten skylles bort. klem litt slik at så mye vann som mulig er borte.
Rengjør formen, kle med folie, legg stykkene utover og sett inn i ovnen.
Dess lenger de står i ovnen, jo mer vann skilles ut og jo tørrere blir stykkene.
Stopp i tide, små inntørkede stykker er heller ikke noe godt.
Dårlig kvalitet på fisken vil allikevel gjenspeiles i det ferdige resultatet. Jeg har opplevd at fisken blir helt borte, selv med denne sikre metoden fra Ingrid Espelid.
Servert med grønnerter stuing, bacon og kokte poteter så rager denne maten høyt opp på lista over nydelig mat.
Hos oss er det og utenkelig å bryte gamle norske tradfisjoner når det gjelder drikke. En god akevitt og et friskt glass øl er helt nødvendig.
Nabogjestene var fornøyde, dette hadde de gledet seg til, de og. Vi har faktisk begynt å se fram til neste høst og neste lutefiskfest.
Da går vi høstmørket lykkelig i møte, mens tanken på alle hyggelige mennesker som vi skal samle rundt vårt bord, i den årstiden vi går inn i.
Det har skjedd her i det siste. Dataskjermen går i svart og alle komponenter slutter å virke. Det fremkaller angst og fortvilelse i heimen.
Så ordnet det seg jo, og så er jeg igang igjen.
Lutefiskmiddag for naboer er en god tradisjon som vi gleder oss til hvert år.
All matretter fra vi har med oss fra barndom og fortid skal man være forsiktig med å ha meninger om.
Det man kan gjøre er å fortelle om hvordan vi liker det, og hvordan vi gjør det.
Her råder tradisjonene og det mest grunnleggende. Hos oss skal fisken være fast, et bacon med lite kjøtt, som avgir mye fett og en erterstuing som er krydret etter mammas regler.
Deilig mat |
Oppskrift for 4 personer
2,5-3 kg lutefisk
3-4 dl fint kjøkkensalt
Forvarmet stekeovn 180-200 C i ca 20 min
Jeg unngår frossen fisk, men vakumpakket kan gå greit. Deles i store stykker ca 8-10 cm bredde.
2-3 t før middagen legger du disse stykkene utover i ei stor ildfast form og drysser over saltet.
Dette kan stå i romtemperatur, vannet som trekker ut, tømmes fra og det synlige saltet på overflaten skylles bort. klem litt slik at så mye vann som mulig er borte.
Rengjør formen, kle med folie, legg stykkene utover og sett inn i ovnen.
Dess lenger de står i ovnen, jo mer vann skilles ut og jo tørrere blir stykkene.
Stopp i tide, små inntørkede stykker er heller ikke noe godt.
Dårlig kvalitet på fisken vil allikevel gjenspeiles i det ferdige resultatet. Jeg har opplevd at fisken blir helt borte, selv med denne sikre metoden fra Ingrid Espelid.
Servert med grønnerter stuing, bacon og kokte poteter så rager denne maten høyt opp på lista over nydelig mat.
Hos oss er det og utenkelig å bryte gamle norske tradfisjoner når det gjelder drikke. En god akevitt og et friskt glass øl er helt nødvendig.
Nabogjestene var fornøyde, dette hadde de gledet seg til, de og. Vi har faktisk begynt å se fram til neste høst og neste lutefiskfest.
Da går vi høstmørket lykkelig i møte, mens tanken på alle hyggelige mennesker som vi skal samle rundt vårt bord, i den årstiden vi går inn i.
Kommentarer
Legg inn en kommentar