BACALAO

DET ER PÅ TIDE Å TA KONTROLL IGJEN MED VEKTA

Men lett er det ikke.
Spesielt ikke når vi blir invitert bort til middag hos en voksen sønn. 
Det sønnen min serverte var en deilig bacalao. Ikke akkurat slankekost, men hva bryr vel vi oss med det i en sådan stund. Vi startet slanking i morra.
Salat og brød fulgte
Det smakte så godt at vi spiste nesten opp alt før jeg skjønte at bilde måtte til og oppskrifta må med på bloggen. Jeg fikk desverre ikke den, derfor har jeg søkt hjelp annet sted.
Vi skimter potet, løk, fisk og paprika

Oppskrifta har jeg hentet hos Hellstrøm. Liker godt at han varierer tradisjonene med fenikkel og basilikum.

OPPSKRIFT for 4 personer
500 g klippfisk uten skinn og ben
2 stk gul paprika
2 stk rød paprika
2 stk gul løk
2 stk fennikel
8 fedd hvitløk
12 stk liten, fast potet (charlotte eller mandel)
1,5 dl olivenolje
kajennepepper
1 potte frisk basilikum
salt
pepper
200 g pillede reker (kan utelates)

Fremgangsmåte

Fisken må vannes ut minimum 2 døgn i forkant av tilberedningen.
Det er en god idé å lage Bacalao dagen før den skal spises (Som fårikål blir denne retten bare bedre av å stå et døgn eller to før den spises.)

1. Skrell fenniklene og skjær i skiver.
Rens løk og skjær i skiver.
Fyll en kjele med kaldt vann, legg fennikelskivene i og kok opp. Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Gi potetene samme behandling som fennikel.

2. Legg paprikaene under grillen i stekeovn og grill til skinnet er brent, slik at det lett kan skrelles av. La ovnsdøren være åpen. Legg den brente paprikaen i kaldt vann før du drar av skinnet. Fjern kjernene. Skjær deretter paprikaen i grove strimler.

3. Ha olivenolje i en jerngryte sammen med de knuste hvitløksfeddene og la koke svakt i oljen noen minutter. Tilsett deretter fennikel, løk og poteter, legg på lokk og la det hele "syde" i ca 20 minutter. Tilsett paprikaene og kok videre under lokk til alle elementene er "bløte", ca. 20 minutter.

Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.

4. Etter totalt en times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem.

Server alt på brennende, varme tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.

På mitt kjøkken vil jeg servere en syrlig, frisk og enkel salat til. Litt syre må til for å balansere en slik fet og smaksrik rett.
Men du verden som det smaker og som det varmer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?