DE GODE GAMLE HASSELBACKPOTETENE

Godt kjent på 80-tallet, men like gode ennå.

Den sedvanlige og kjedelige poteten, som holder oss med en masse viktige vitaminer og karbohydrater.

Hasselbackpoteter

4 store poteter
1-2 ss smeltet smør eller margarin
1 ts salt
2-3 ss klippet kryddergrønt, f.eks persille, gressløk eller timian
eller
2-3 ts tørket urtekrydder, f.eks estragon eller basilikum
½ dl revet ost, f.eks chedda

2 ss parmesanost

Poteten kommer vi ikke utenom

Tilberedning
Skrell potetene.
Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom (legg poteten oppi en tresleiv når du skjærer den, da skjærer du ikke poteten helt igjennom). Potetene skal henge sammen i bunnen.
Legg potetene i en smurt, ildfast form. Pensle med matfett. Kryddre med salt og ønsket krydder.
Stek ved 225 grader i ca. 45 minutter. Pensle av og til med smør (magarin) under stekingen. Bland de to ostesortene. Strø osten over potetene. Stek potetene ytterligere i 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og osten har smeltet.
Serveringstips: Til stekt kjøtt eller fisk, men disse potetene smaker så godt at de kan serveres som en vegetar-rett med bare en frisk salat til.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?