SMÅRETT ELLER FORRETT

Hvis du vil lage fest midt i hverdagen, så kan du jo lage en forrett. Kanskje du heller vil ha en spesiell godbit til TV-kvelden? Mulighetene er mange.
Den enkleste jeg vet kommer her:


Oppskrift
Kjøp lodderogn i 2-3 farge forskjellige farger
Gravlaks eller salmalaks
Sjalottløk
Moden avocado
Rømme
Ruccula og ferdig toast eller tynne pariserloff i skiver.
Da gjør du bare slik:
Presentasjon
Finhakk sjalottløk, del ta ut sten og skjær avocadoen i tynne båter.

Ca 1 ts klatt med rogn av hver farge på tallerken
2 skråkjærte skiver med fersk eller gravet laks rulles sammen og danderes mellom rogna. 1 ss rømme ved laksen dryss over finhakket sjalottløk.
Pynt med ruccula og avocadobåter.




Dette er en av de enkleste jeg lager. Den er full av smak og ser flott ut. Det er og lurt å ha fisk i forretten, de fleste bruker kjøtt i hovedretten.

Advarsel:. Forretten skal ikke være for mettende, det blir fort for mye mat og det er ikke så gøy å servere dessert når alle er stappmett allerede. Det er en kunst å begrense seg.
Alle ingrediensene er viktig for smaksopplevelsen, kan du ikke skaffe det ene eller andre så lag heller noe annet.


Du må ikke bruke røkt laks, den smaken dreper alt annet

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?