SOMMER IGJEN, VARME, SVETTE DAGER


TEMPOET GÅR NED, ENERGIEN BLIR LABER, SØVNEN BLIR DÅRLIG.

Dette høres jo ikke bra ut, men med sommeren bringer og med seg utrolige dufter fra blomster og nyslått gress, lykkelig skrål og latter fra badene barn.
Blide, trivelige mennesker, og ikke minst familie som kommer på besøk.

Denne gangen kom de med litt regn, så et delvis inneliv ble nødvendig. 
Tiden for store hagemåltider er jo definitivt over, men vi hadde ingen problemer med å ha et sommermåltid ved spisebordet. 
Tradisjonen tro startet vi med litt fingermat og et glass som sprudlet 


Det rare er med fingermat, eller aperitifè er at vi finner opp noe nytt nesten hver gang, og hva tror du det ble denne gangen? Crostini, med noe på. 
Som alltid har jeg noe i skapene som blir utgangspunktet når jeg planlegger.
  
Planene mine ble godkjent av det tilstedeværende smakspanelet og menyen ble slik:


  1. Crostini med blåmuggost(St. Agur), rømme, ristede og finhakkede valnøtter med en dasj honning
  2. Crostini med små biter med spekeskinke, rømme pyntet med dill
  3. På små skjeer servertes ostekrem, en liten smak av pepperrot(tube) blandet med små biter av røkelaks pyntet med ruccula.

Hva hadde vi glasset som smakt så godt? Crèmant De Bourgogne, den kommer vi nok til å smake på flere ganger.

Det er vanlig å anerkjenne dem som har bidratt for det ene eller det andre, Denne gangen var det mange bidragsytere, men barnebarnet som og er russ og nesten en ung kvinne får en ekstra stjerne for utmerket kjøkkenassistanse.

Maten var veldig enkel, men vi var veldig fornøyd og var akkurat mett nok til å klare å vente på pastasalaten som kom etterpå.

Et sommermåltid som føyde seg inn i tradisjonen selv om vi er på et nytt sted.

Det er vi alle glade for.
klikk her for mere fingermat



klikk her for mer

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?