HJEMMELAGET PIZZA

DENNE GANGEN HAR DEN LEKKER GROV BUNN.

Hver gang jeg besøker andre menneskers kjøkken og spisebord så får man en ny og interresant matopplevelse. I starten av mai tilbrakte vi som så mange andre i vårt land, ei helg med familie, konfirmasjon og alt som tilhører. 
Det blir og anledning til hyggelige måltider direkte er en konfirmasjonsmiddag.


Olivener som blinker til deg
Bare se her, en glinsende, fristende, deilig pizza. Denne var laget av en svigersønn med det for meg nye innslaget av grov pizzabunn.
Høres ikke det godt og lurt ut?

Oppskrift

25 g fersk gjær, evt tørrgjær
2,5 dl lunket vann
1/2 ts salt
2 ss kaldpresset olivenolje
3 dl sammalt hvete grov
3 dl hvetemel ca

Sett stekeovnen på 225 °C.     Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.  La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Fyllet må du finne ut av på egen hånd, men er du glad i pizza så tenker jeg du har din egen oppskrift på det klar til bruk.

Klikk her for flere oppskrifter




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?