TROR DU AT BACCALAO BARE ER DEN TOMAT OG-OLJE BASERTE GRYTA SOM DU VANLIGVIS FÅR SERVERT?

NEI, NEI, KANSKJE DU TRODDE AT KLIPPFISK HOLDT TIL I BACCALAOEN?
DA MÅ DU HUSKE AT DET ER DEN SPANSKE VARIANTEN.

Her hos oss går vi heller for den Portugisiske måten å utnytte dette lekre råstoffet fra den Norske nordvest-kysten, rundt Kristiansund. Klippfisk er torsk som er saltet og tradisjonellt tørket under åpen himmel.
Dette er ferdig saltet og tørket torsk, den er nå blitt klippfisk 


Derfor er dette den måten jeg utnytter klippfisken på:

Her er fisken ferdig utvannet
Hvor lenge skal den vannes? Litt smak og behag, men jeg liker 2 døgn, andre klarer seg med 1 døgn. 


Dette ser da friskt ut
Slik var starten, som du ser er det forskjellige grønnsaker. Jeg kuttet grønnsakene i litt store biter, blandet vesken med hvitløk og chili, helte den over grønnsakene og satte det hele inn i forvarmet ovn.
Siste skritt på veien.
Javel, så er vi klar for en deilig fiskeform og et hyggelig måltid. 
Og her kommer oppskriften.

Til 4 stk
500 gr fisk før vanning
4 vanlige poteter i skiver
1 stilk selleri
1 løk i grove biter
1 røde paprikabiter
1 grønne paprikabiter
1 vanlig fenikkel i skiver
1 persillerot i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
1 hel finhakket chili
2 dl fiskekraft
1 dl hvitvin
1,5 dl creme fraich

Varm ovnen til 180 C, kle ei form med aluminiumsfolie, legg grønnsakene utover og hell fiskkraft med chili og hvitløk+hvitvin over drysser med pepper og salt.
Dette skal stå i ovnen i ca 15 min. Poteten skal være nesten mør. Fiskenebitene skal så legges utover og creme fraiche dæsjes på toppen, slik som du ser på bildet.
Dette er en måte å gjøre det på som er både enkelt og fantastisk smakfullt.
Ingenting som kan gå galt, bare rett fram.
Håper du får en like god smaksopplevelse av dette som vi hadde. Denne oppskriften er det heller ingen problemer med å halvere eller å dobble.
hvilke grønnsaker du bruker kan og varieres. Poteter, fenikkel og løk må du ikke ta bort. Det er de som gjør retten.

Mer oppskrifter på klippfisk fins her


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?