I DAG KAN DET KANSKJE SMAKE MED LAMMECURRY
DET TENKER JEG, DET ER JO EI GOD STUND SIDEN OG NÅ HADDE DET SMAKT MED STERK MAT
I dag har jeg hatt en deilig tur langs deler av den flotte kyststien som Turistforeninga har stelt og merket for oss her i Larvik. Været har vært helt fantastisk, strålende sol med opp til 20 C i skyggen. Til å være midten av oktober så kjennes det veldig rart. Årsakene prøver vi å ikke tenke for mye på. Vi får heller gi vårt bidrag til miljø med å bruke mindre plast f.eks.
I dag hadde vi med matpakke og kaffe. Får vi ferten av en kafe, så går vi dit.
Turfølge var som vanlig damene jeg har gått tur sammen med i flere år. Andre damer holder seg med syforening, bokklubber osv.osv. Min venninneklikk går.
Av og til synger vi i kor, av og til passer vi barnebarn og reiser til syden med nye kjærester. Men vi prøver å holde onsdagen hellig for venninneturer.
Så går vi hvert til vårt og jeg til mitt som er middag for to.
Oppskrift til 4 personer
500-600 gr lammekjøtt i biter
2 løk i generøse biter
600 g kokosmelk
1 dl vann
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
1 ss frisk ingefær revet
1 sitron revet skall eller
1 sitrongress
1 ss tomatpure
2 ss rød currypasta
2 gulrøtter i skuiver
1 rød paprika i strimler
1/2 brokkoli i små buketter
1 ss fiskesaus
2 ts brunt sukker
1 lime saften av
1 ts gara masala
1 neve chashewnøtter Hakket
salt og pepper må smakes til.
frisk koriander
Skjær opp lammekjøtt og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Jeg har brukt ferdig oppskjært kjøtt av lammelår, som var merket fårekål kjøtt. Mendu kan selvfølgelig benytte lammelår i skiver om du vil.
Brunlammet i litt nøytral olje, legg til side. Ha kjøttet i ei gryte med lokk med vann,kokosmelk, løk ydder. La koke ca 30 min. Ha så resten av ingridiensene i og la det koke ca 1 t under lokk.
Server dette med ris og nanbrød. en deilig krydret lammegryte uten å være for sterk.
Passer til å drikke litt øl til.
Klikk her for flere gryteretter, her for mer curry eller her for oppskrifter med lam.
I dag har jeg hatt en deilig tur langs deler av den flotte kyststien som Turistforeninga har stelt og merket for oss her i Larvik. Været har vært helt fantastisk, strålende sol med opp til 20 C i skyggen. Til å være midten av oktober så kjennes det veldig rart. Årsakene prøver vi å ikke tenke for mye på. Vi får heller gi vårt bidrag til miljø med å bruke mindre plast f.eks.
I dag hadde vi med matpakke og kaffe. Får vi ferten av en kafe, så går vi dit.
Turfølge var som vanlig damene jeg har gått tur sammen med i flere år. Andre damer holder seg med syforening, bokklubber osv.osv. Min venninneklikk går.
Av og til synger vi i kor, av og til passer vi barnebarn og reiser til syden med nye kjærester. Men vi prøver å holde onsdagen hellig for venninneturer.
Så går vi hvert til vårt og jeg til mitt som er middag for to.
Gyllent og lekkert |
Oppskrift til 4 personer
500-600 gr lammekjøtt i biter
2 løk i generøse biter
600 g kokosmelk
1 dl vann
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
1 ss frisk ingefær revet
1 sitron revet skall eller
1 sitrongress
1 ss tomatpure
2 ss rød currypasta
2 gulrøtter i skuiver
1 rød paprika i strimler
1/2 brokkoli i små buketter
1 ss fiskesaus
2 ts brunt sukker
1 lime saften av
1 ts gara masala
1 neve chashewnøtter Hakket
salt og pepper må smakes til.
frisk koriander
Skjær opp lammekjøtt og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Jeg har brukt ferdig oppskjært kjøtt av lammelår, som var merket fårekål kjøtt. Mendu kan selvfølgelig benytte lammelår i skiver om du vil.
Brunlammet i litt nøytral olje, legg til side. Ha kjøttet i ei gryte med lokk med vann,kokosmelk, løk ydder. La koke ca 30 min. Ha så resten av ingridiensene i og la det koke ca 1 t under lokk.
Server dette med ris og nanbrød. en deilig krydret lammegryte uten å være for sterk.
Passer til å drikke litt øl til.
Klikk her for flere gryteretter, her for mer curry eller her for oppskrifter med lam.
Kommentarer
Legg inn en kommentar