BACCALAO BETYR TORSK

TORSKEMIDDAG HAR JEG JO GANSKE OFTE. KLIPPFISKMIDDAGER ER DERIMOT, DE KOMMER HELLER SJELDNERE.

Det er forskjellige grunner til det. For det første er klippfisk uhyrlig dyr, for det andre er tradisjonell Baccalao med masser av tomater i gryta, helt umulig for meg å spise. Det blir jeg svært syk av. Klippfisken i seg selv er jeg veldig glad i.
På et tidspunkt forsto jeg at det finnes andre måter å hygge seg med delikatessen klippfisk på.


I flere uker har det ligget klippfisk i fryseren vår og bare ventet på at jeg skulle forbarme meg over den.
Endelig var dagen der. Jeg har funnet fram flere oppskrifter på det som heter 
Hvit Baccalao.
En gryterett med masse rotgrønnsaker og endel med litt "freskere" innslafg som chili og hvitløk.

Den smaken... den tenkte vi på lenge etterpå

Oppskrift for 4 personer
All bruk klippfisk starter med å vanne fisken i 2 døgn. Ja, jeg vet, der fins andre regler, f.eks 1 eller 3 døgn. Min erfaring er at 2 døgn gir en fisk med en saltsmak som ikke overdøver absolutt alt det kommer i nærheten av eller for utvannet slik at den blir uten smak.

500 gr fisk før vanning
3 middels store løk i skiver
3 fedd hakket hvitløk
1 finhakket chili
1 lauvrbærblad
1 grønn paprika i passe biter
1 gul paprika i passe biter
1 middels stor fenikkel i biter
6 middels poteter i skiver
1-2 selleristilker i biter
1 bit sellerirot i biter
1 pastinakk i biter
1 bit kålrabi i biter
Olivenolje
1-2 dl creme fraich
1,5 dl fiskekraft 
1, 5 dl hvitvin
1-2 ss Stekeolje

Kutt alle grønnsakene i passe små biter. Løken, hvitløk og chili og lauvbærbladet blankes i oljen.
Hell over alle grønnsakene, poteter og alt. Ha i kraften og vinen, la dette koke i 15-20 min. Nå kan du smake til med salt og pepper, hvis grønnsakene er møre så skal du helle over Creme fraich, legg fiskestykkene som er  delt opp i passe serveringsstykker på toppen. Kok så opp igjen uten å røre i gryta. Fisken vil koke på få min og så er maten ferdig og kan serveres.
Rører du etter at fisken er lagt i så går fisken i stykker.
Dette var godt!
En riktig vinner, kraften i gryta var så god at jeg gjerne kunne spist den med skje.
Den går ett inn på listen over de rettene jeg gjerne spiser selv og uten å nøle serverer til gjester 
Klikk her for mer fiskeoppskrifter eller her for fler gryteretter.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?