LØRDAGSKVELD, KYLLING CURRY OG HYGGELIG SELSKAP

I ALL HVERDAGSLIGHET, PÅ KORT VARSEL OG UTEN STOR PLANLEGGING

Når kjentfolk er i gang med en stor endringsprosess som å pakke ned hjemmet sitt, minimalisere det og flytte over i ny og mindre bolig, nytt naboskap og en ny boform, fra stor enebolig til leilighet.

I det aller minste så kan vi si at det er slitsomt. Når de er kommer så langt i prosessen at man føler at man bor begge steder... eller kanskje ingen steder.

Vi tenkte at det minste vi kan by på av støtte er en middag uten blikkontakt med pakk esker, og uten å tenke på neste visning.
Når værgudene i tillegg sender oss en varm sommerkveld, slik at vi kan starte kvelden med en apèritif i hagen, da skjønner du at vi koste oss.
Hva spiste vi da? Veldig enkelt, kylling curry. ris og en frisk salat.

Som så ofte, når kameraet kommer fram, da er festen over og maten fortært.
Dette er de restene som var til overs, ja, ja trøsten er å vite at da satte vel gjestene  pris på maten.



Oppskrift

1kg kyllingfileter
2 løk
1 paprika
1 gulrot
Brokkoli, både stilk og buketter
1 ss fint revet ingefær
3-4 fedd hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
2 ss karripasta
1 ss garamasala
salt pepper
1 dl vann
1 boks kokosmelk el 2 dl matyoghurt
frisk koriander
Raps el solsikkeolje til steking


Kutt kyllingen i strimler og stek i olje et par min. Ha dem over i ei gryte. Kutt grønnsakene og ha alt i panne for å freses et par minutter og så helles alt over i gryta.
Ha i resten av krydder og kok opp og la småputre i ca 30 min eller til gulrot-bitene er ferdigkokte. Vent med kokosmelk og koriander være helt til slutt. Gi gryta et lite oppkok etter det.
Hvis du vil ha mere hete i maten så kan du øke mengden av chili og ingefær. Gulrøtter og brokkoli hører egentlig ikke hjemme i en curry, så der står du fritt.

Denne lørdagskvelden valgte vi å servere ris og salat, men hvis du liker nan brød så smaker det supert til.
Utover det så er jeg ganske sikker på at det var lurt å servere øl i glassene, den sterke maten trenger noe kjølig som følger den ned gjennom strupen.
God mat og gode samtaler, trenger man noe mer en sommerkveld?
Så er det vel bare å legge inn et ønske om en gjenytelse når  det blir aktuellt engang inn i framtida.

Klikk her for flere kyllinggryter og her for andre kyllingretter.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?