SÅ VAR DET VARM SUPPE ETTER EN VÅRTUR MED DAMENE IGJEN
BØKESKOGEN ER KLAR TIL Å VISE SEG I FULL VÅRSKRUD, GRØNN OG VAKKER MED HVITVEIS TEPPE VED FØTTENE
Som alltid må vi avslutte med noe godt å spise. Denne dagen ble maten servert ved spisebordet mitt. Disse damene har tilbydd seg å avlaste mitt faste smakspanel når det passer. Det høres jo lovende ut, både for meg og dem.
Oppskrift for
4–6 personer
Sellerirotsuppe
500 g sellerirot
5 vanlige poteter
3 selleristenger
2 store hvitløksfedd
1 raus kvast rosmarin
1,5 l god hønsekraft
1 Amalfi-sitron (får du på Meny eller Jacobs, eller vanlig økologisk), finrevet skall og saften
1/2 dl god ekstra virgin olivenolje
salt og pepper
Honningristede bønner til toppingen
1 boks (ca 400 g) hvite bønner (butter beans)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss flytende honning
0,5 dl olivenolje
noen kvaster rosmarin
1 ts paprikapulver
salt
Skrell og skjær sellerirot (500g) og potet (5 vanlige) i små terninger. Ha dem i en stor gryte sammen med finhakkede selleristenger (3 stk), hakket hvitløk (2 fedd), 1 god kvast rosmarin og hønsekraft (1,5 l), finrevet skall g saften av en hel sitron.
Sett på lokk og kok opp. La det koke under lokk til potet og selleri er møre.
Ta gryten av plata og kjør den glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. La så suppa kjøres med stavmikser igjen, mens du sper med olivenoljen (1/2 dl). Smak til med salt og pepper igjen helt til slutt.
Til bønnetoppingen:
Varm opp en god klunk med olivenolje i panna. Ha bønner (ca 400 g), finhakket hvitløk (1-2 fedd), rosmarinkvaster og paprikapulver (1 ts) i den varme oljen. La det frese et par minutter mens du rører. Pass på at hvitløken ikke svir seg. Tilsett flytende honning (1 ss ) og godt med Maldonsalt og stek et minutt til.
Server suppa med honningristede bønner på toppen og godt brød ved siden av. Ristet rugbrød, kanskje?
Den rare toppingen var helt nødvendig for at smaken skulle bli riktig, uten den ble sitron og sellerismaken overveldende og det ble ingen balanse mellom smakene. Den toppingen var så god i seg selv var at jeg ble helt forelsket i den.
Bortsett fra toppingen så er der ikke mange kalorier i denne suppa, det er også ei billig moro.
Klikk her for flere supper
Som alltid må vi avslutte med noe godt å spise. Denne dagen ble maten servert ved spisebordet mitt. Disse damene har tilbydd seg å avlaste mitt faste smakspanel når det passer. Det høres jo lovende ut, både for meg og dem.
Sellerirot suppe, en uventet smaksopplevelse |
Oppskrift for
4–6 personer
Sellerirotsuppe
500 g sellerirot
5 vanlige poteter
3 selleristenger
2 store hvitløksfedd
1 raus kvast rosmarin
1,5 l god hønsekraft
1 Amalfi-sitron (får du på Meny eller Jacobs, eller vanlig økologisk), finrevet skall og saften
1/2 dl god ekstra virgin olivenolje
salt og pepper
Honningristede bønner til toppingen
1 boks (ca 400 g) hvite bønner (butter beans)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss flytende honning
0,5 dl olivenolje
noen kvaster rosmarin
1 ts paprikapulver
salt
Skrell og skjær sellerirot (500g) og potet (5 vanlige) i små terninger. Ha dem i en stor gryte sammen med finhakkede selleristenger (3 stk), hakket hvitløk (2 fedd), 1 god kvast rosmarin og hønsekraft (1,5 l), finrevet skall g saften av en hel sitron.
Sett på lokk og kok opp. La det koke under lokk til potet og selleri er møre.
Ta gryten av plata og kjør den glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. La så suppa kjøres med stavmikser igjen, mens du sper med olivenoljen (1/2 dl). Smak til med salt og pepper igjen helt til slutt.
Til bønnetoppingen:
Varm opp en god klunk med olivenolje i panna. Ha bønner (ca 400 g), finhakket hvitløk (1-2 fedd), rosmarinkvaster og paprikapulver (1 ts) i den varme oljen. La det frese et par minutter mens du rører. Pass på at hvitløken ikke svir seg. Tilsett flytende honning (1 ss ) og godt med Maldonsalt og stek et minutt til.
Server suppa med honningristede bønner på toppen og godt brød ved siden av. Ristet rugbrød, kanskje?
Den rare toppingen var helt nødvendig for at smaken skulle bli riktig, uten den ble sitron og sellerismaken overveldende og det ble ingen balanse mellom smakene. Den toppingen var så god i seg selv var at jeg ble helt forelsket i den.
Bortsett fra toppingen så er der ikke mange kalorier i denne suppa, det er også ei billig moro.
Klikk her for flere supper
Kommentarer
Legg inn en kommentar