EPLESMØR, HAR DU HØRT PÅ MAKEN?

DET HØRES HELT ABSURD UT, MEN HER SKAL DU SE HVORDAN DET ER.

En helt merkelig tanke å skulle lage smør av epler. Det er jo heller ikke det man skal. Dette er en type eplemos som er lett å smøre utover. En ny og interessant måte å bruke epler på.


Jeg får vann i munnen av synet av så mye frisk frukt.
Et helt typisk FØR og ETTER- bilde. Ei skål med friske gode epler, forvandles til en flott stabel med velfylte og hermetiserte glass. 


Klar for ei hylle i den kjølige og mørke kjelleren
Dette er eplemos som er tilsatt litt krydder og kokt LENGE. Da karamelliseres den og får en annen smak. Bare prøv.


Oppskrift på Eplesmør, gir ca 8 dl ferdig syltetøy
1 kg epler
2 dl eplejuice eller eplecider
100 g vanlig sukker
100 g brunt sukker
1 ts malt kanel
¼ ts malt nellik
¼ ts malt allehånde
1. Skrell og kjern eplene, og skjær dem opp i mindre biter.
2. Ha eplebitene over i en kasserolle og tilsett eplejuice og vanlig sukker.
3. Kok opp, og skru ned varmen til middels. Småkok med lokket på til eplebitene er møre. (Tiden avhenger av type epler du bruker, men 20-25 minutter kan være en grei pekepinn.)
4. Bruk en stavmikser og kjør eplemosen helt glatt.
5. Tilsett brunt sukker og krydder, og rør det godt inn.
6. Kok videre på lav varme uten lokk til mosen har fått en mørk karamellbrun farge og smørbar konsistens, ca. 1 – 1 ½ time. Rør med jevne mellomrom under kokingen.
7. Ha eplesmøret over på steriliserte glass med tett lokk. Oppbevares kjølig.
Like enkelt som å koke eplemos.

Nydelig på brødskiva, ekstra smak til ostefatet til og med i tilslørte bondepiker passer dette.
Er det noen sak når det fins så mye godt i verden.
Klikk HER for flere oppskrifter



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?