PAVLOVA PÅ 17.MAI

DET KAN IKKE GJØRES SÅ MYE BEDRE

Etter min smak.
Slik vi feiret vi med en liten Pavlova toppet med vaniljekrem og bær.


Skulle kanskje ha hatt med et flagg

Det er godt med kaffe til kaker

Her er den i all sin prakt.


Men så var det slutt på morroa. Tomt fat sier jo noe om hvor morsomt det egentlig var.






Dette er jo et av de mest tydelige bildene av hvordan det var FØR og hvordan det ble ETTER. Som dere skjønner vi liker Pavlova.
Bare for at alt skal være rett, vi spiste ingen is på dagen.

Oppskrift på marengsbunn

6 eggehviter

250 g sukker

2 ts bringebæreddik

1 ss maizenna


Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs. Bruk en kjøkkenmaskin. Hvis du ønsker en litt seig konsistens på Pavlovaen, kan du tilsette litt bringebæreddik og maisenna.
Tegn opp en sirkel som er 26-28 cm i diameter på et bakepapir. Legg bakepapiret (med den siden du har skisset på ned) oppå et bakebrett og fordel marengsen jevnt over bakepapiret, sånn ca innenfor sirkelen du har tegnet opp. Du kan benytte sprøytepose eller bare smøre det utover med en smørkniv eller slikkepott.
Stekes på 120 grader varmluft, på midterste rille, i ca. 1,5 time til Pavlovaen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.  Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen til den er helt avkjølt. Så langt kan kaken forberedes flere dager i forveien.

Fyll til Pavlovaen


  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 beger jordbær
  • 1 beger bringebær
  • 1 beger blåbær
  • sitronmelisse eller mynte
  • melisdryss
  • Pisk kremen stiv sammen med sukkeret og vaniljefrøene, og fordel oppå den avkjølte Pavlovaen. Pass på at du ikke pisker kremen for mye. Fordel bær og urter over kremen.
    Gi gjerne kaken et melisdryss og server umiddelbart.

    VARIASJONSTIPS:
    • Bringebæreddiken kan eventuelt erstattes med hvitvinseddik eller balsamicoeddik. Du kan gjerne tilsette litt siktet kakao i marengsen og/eller vende inn litt hakket kokesjokolade hvis du vil ha en sjokoladevariant.
    • Fløtekremen kan gjerne byttes ut med stivpisket crème fraïche tilsatt litt melis og sitronsaft (og eventuelt litt finrevet sitronskall)
    • Jeg brukte vaniljekrem blandet med krem denne gangen 
    • Du kan bytte det du har tilgjengelig av frukt og bær til topping. Hakkede nøtter og/eller hakket hvit sjokolade kan gjerne drysses over toppingen helt til slutt.
    • Pavlova kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha litt bakepapir rundt Pavlovaen og oppbevar den tørt.
    Denne oppskriften halverte jeg for vi var jo ikke så mange. Det passet helt fint.
    klikk her for flere 17. maiminner.



    Kommentarer

    Populære innlegg fra denne bloggen

    ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

    KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

    MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?