SALATTID, ER DET NOE SOM HETER DET?

NEI, DE ER DET NOK IKKE, MEN JEG ER MERE GLAD I SALAT NÅR DET BLIR LITT VARMT UTE.

Legg merke til at jeg nevner ikke grill og grilltid. Det foregår ikke så mye grilling hos oss. Noen ganger griller vi og da er det godt både med salat og en relish. Hos oss spiser vi ofte en grønn salat et par ganger i uka, og oftere i den varme årstiden. Den serveres til alt bortsett fra mat med hvit eller brun saus.
Hva mener jeg med grønnsalat tro? Hos meg er det en enkel sak. Det er dressingen som gjør den store forskjellen. Alle har sine favorittsmaker, jeg kan bare fortelle hva jeg gjør.
Det er lekkert med bare grønt og


I denne bollen med salat på bildet over her er det bare Isebergsalat, vårløk og avocado,
Denne er klar til remuladedressing
I min hverdag velger jeg ofte en salat hvor du får to hoder i samme pakke, den heter prinsessesalat. Dessuten liker jeg å finhakke vårløk og ha i noen små oppdelte tomater. Som sagt dressingen er det viktigste for meg.
De forskjellige jeg bruker er som oftest det som heter dressing av vinaigrette. Denne er fransk inspirert som salat i seg selv.

Dette trenger du:

Oppskrift
  • 3 deler olje (gjerne extra virgin olje)
  • 1 del syre (hvitvinseddik, balsamicoeddik, lime, sitron, ferskpresset appelsinsaft)
  • litt salt og sukker (ca 0,25-0,5 ts salt og 0,25-0,5 ts sukker hvis det er 6 ss olje og 2 ss syre)
  • ev. litt sennep (helst dijonsennep, ca 1 ts hvis det er 6 ss olje og 2 ss syre)
  • ev. sjalottløk og hvitløk, finhakket
  • ev. friske urter, grovhakket
Både urtene og løk, hvitløk er valgfritt. Selv har jeg den ofte i selve salaten. Dressingen helles over salaten mindre enn 5 min før du serverer.

En enklere variant jeg bruker til hverdags kommer her:
Oppskrift
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • salt/pepper
Jeg har et gammelt syltetøyglass som jeg fyller dette på rister det kraftig og rett før serveringen has dressingen over og blandes inn.

Dette er bare noen få av mulighetene som finnes der ute. Det er helt unødvendig å ha mange forskjellige grønnsaker i en salatbolle, god og variert smak får du ved å variere dressingene. 






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?