SALAT AV AGURK OG SPIRER

DENNE ER FRA KOREA, PASSE LANGT BORTE, OG PASSE EKSOTISK.

Men den smakte godt sammen med kylling-curry på lørdagskvelden. Det er noe av det morsomste jeg vet, å finne helt nye oppskrifter og prøve ut helt nye smaker. Heldigvis for smakspanelet så har vi gode gamle smaker de fleste dagene.
Innmari grønt på benken denne dagen


Det der med å lage en grønn salat er en enkel sak, men å få variasjon er egentlig litt vanskeligere.
Siden bønnespirer er veldig sunt og godt så er det jo lurt å få dem med i maten.
Har funnet to oppskrifter hvor man bruker spirer.
Den ene er salaten, den andre er oppvarmet og kan spises som egen rett.

Alle ser at dette er verdt å spise, ikke sant?

Oppskrift
300 gr bønnespirer
1 liten agurk
2 ts sesamolje
2 ts ristede sesanfrø
2 små vårløk
saften av 1/4 sitron
2 ts soyasaus

Kok opp en kjele med vann,ha bønnespirene i og dem  koke i ett til to min.
Hell av vannet og la dem dampe tørre. Skjær agurken i to, ta ut kjernene og kast dem. Skjær resten i tynne strimler. Kutt vårløken i tynne skiver.
Dressing:
Bland, sesamolje, soyasaus og sitronsaft, hell over salaten og la det stå i ca 20 min.
Denne salaten er en liten siderett som passer godt til stekt kjøtt. Sammen med ris blir det en hel liten rett i seg selv.

Så har jeg oppskrift på en liten varm salat.
Oppskrift
300 gr bønnespirer
2 små vårløk
1 ss olje
1 fedd hvitløk
1 klype malt chili
1 knivsodd fersk ingefær
1 ss søt soya
0,5 ss vanlig soya

Her er de sprø spirene
Stek bønnespirene på høy varme, ha i hakket hvitløk, chili og ingefær og stek i noen sekunder til. Hell på søt og vanlig soya, la det koke litt inn, dryss over finkuttet vårløk og server.
Dette kan du prøve til litt ris, en deilig vegetarrett eller siderett for oss som vil ha litt kjøtt eller fisk. Vitaminer og mineraler står i kø i denne retten.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?