KAKE I LANGPANNE OG DENNE ER MED APPELSIN

DET ER SELVSAGT EI SJOKOLADEKAKE

Sjokoladekake er selvsagt i vår familie. Sånn er det med denne saken. Denne kakeoppskrifta har vært med oss nesten så lenge jeg kan huske. Det er ikke ei skole avslutning, en bursdag, eller en dugnad hvor denne har uteblitt.
Problemet blir jo at man blir grundig lei etter noen år. Det kan forresten hende at noen i familien synes at jeg burde fornyet meg litt og at det var greit at den forsvant. 
Kaka blir nesten glemt, oppskrifta lå bortgjemt, men så kom muligheten for en renessanse.
Voksne damer trenger en liten søt dessert etter at møtet er slutt og maten fortært. Sannelig var ikke kaka helt på sin plass igjen.
Har nok prøvd å oppgradere den litt. Det er ikke sikkert at den alltid var like fint ordnet til med muffinsformer til barnebursdagene for eksempel.
Kaker i muffinsform så langt øye kan se.

Oppskrift på
Langpannekake med sjokolade og appelsin.
3 egg
250 gr marg
4,5 dl sukke
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
4-5 ss appelsinmarmelade
2,5 dl H-melk

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, imens smelter du og avkjøler margarinen. Bland alt det tørre, ha det vekselsvis med melk, appelsinmarmeladen til slutt.
Stek ved 180 C i 20-30 min. bruk en trepinne for å vite om kaka er stekt gjennom.

Sjokoladefyll
124 gr margarin
300 gr melis
100 gr kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
4-5 ss varm sterk kaffe
Sjokoladen og margarinen smeltes sammen, hell dette over siktet melis og vaniljesukker. Spe med kaffe til konsistensen er passe. hvis den er kornete og har skilt seg så hjelper det med kaffe.

Denne kaka kan lagres i noen dager slik som alle kaker med frukt i deigen. De beholder saftigheten en stund lengere enn andre. Her i huset har den alltid vært både barns og voksnes favoritt.

Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg aldri bruker godt smør i matlagingen min, og svaret er enkelt. Jeg liker ikke smaken og synes at den fete smaken av smør legger seg i munnen og skjuler alle andre smaker.
Dette er en helt personlig mening, denne kaken kan for eksempel godt lages med smør om man ønsker det.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?