OPPSKRIFTEN PÅ SITRONMARINERTE KYLLINGFILETER

DET VAR MER I DEN MARINADEN ENN SITRON

Dette var slik vi brukte den ved første forsøk:Grillpinner, dipsaus, minifocaccia og litt hurtigstekte grønnsaker.

Noen timiankvister var og med
Dagen etter brukte vi resten av den marinerte kyllingfiletene i en god lunsjsalat. 

Salaten heter tøm kjøleskapet for rester

Det var lett å bli fornøyd med denne måten å bruke kyllingfileter på. Det fins sikker flere gode marinader man kan bruke for å få smak i de ellers litt tamme kyllingfiletene. Det kommer jeg til å utforske litt etter hvert, men først skal du få oppskriften på denne marinaden.

Oppskrift
2 sitroner, saft av
0,5 dl olje 
2 fedd hvitløk el. etter smak, finhakket
2-3 stilker timian
salt og pepper

Dette blandes i en bolle eller i en dobbel plastpose. Del filetene i biter som passer til å tre på grillspyd, eller hvis du vil bruke dem annerledes så kan de være hele. De må minst ligge 1 t i kjøleskap i marinaden. Hele kyllingbryst kan godt ligge over natten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?