SMÅKAKER TIL JUL?

DET ER VANSKELIG Å KOMMER UTENOM

Iallefall i en matglad familie som hos oss.


Er dette nok tro?

De fleste har sine egne oppskrifter, mye tradisjoner som er ute å går her. Min egen erfaring er at du lager det du liker og det familien liker. Sliter du med uspiselige kaker i januar? Kanskje du skal stille deg noen spørsmål i forkant av typen, er kakene smakfulle i utgangspunktet?, kan de komme fram oftere utenom juleselskapene? De kan smake godt på jobben eller til en hyggelig kaffekopp. Hva vet jeg, du er kanskje klar til å kutte ut hele greia.
Hos oss er det fremdeles en betinget interesse. Altså vi gidder ikke å streve med 7 sorter. Det er vel litt galskap. Her på kjøkkenet blir det laget 2 sorter, krumkaker og brunepinner. Sandnøtter og Berlinerkranser er i år kjøpt på et julemarked.
En oppskrift på sandnøtter og berlinerkranser fra tidligere år kommer her:

250gr hvetemel, 250 gr potetmel, 250 gr sukker,  1 ts bakepulver,  250 gr marg, 2 egg. 
Bland alt det tørre og smuldre margarin inn og rør så inn 1 og 1 egg av gangen. Trill så små kuler og legg på bakepapir. Stek 180 C i 10 min til lys, lys gyllen.
De smelter i munnen.
Klikk her for flere oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?