DET BLE ET FISKEMÅLTID DENNE GANGEN

 LOIN AV TORSK

Vi koste oss med dette fiskemåltidet. En ganske alminnelig onsdags ettermiddag. En tallerken som forsøker å tiltale øyet, nesen og tilslutt ganen. Vin i glasset, lys på bordet og en tallerken som gledet oss. 
Adventstida har noen lyspunkter, eller for å være presis: Da lager vi lyspunkter for oss sjøl.
Mye grønt i mørketida må til
OPPSKRIFT:
ca 200 gr fisk(sei, steinbit, torsk el.annet)
ca 50 gr sprøstekt bacon
1,5 dl frosne grønne erter
1 pk aspargestopper fra Peru!!!!, Kan med hell byttes ut med gulrot stenger el terninger.

Vil kanskje til og med se bedre ut på tallerknen. Det vil i allefall være bedre for kloden vår om vi holdt oss til kortreist mat.
Jeg laget ferdig alle elementene før jeg stekte fisken.
Den skar jeg i passe stykker, vendte i brødrasp med salt og pepper før steking.
OBS ikke for høy starttemp. Fisken skal ikke brennes på utsida før den er gjennomstekt. 2-3 min på hver side, la de hvile i panna mens du først legger opp  det som skal på tallerken.
Et lite ekstra tips. Det smakte godt med en tanke pesto på hvert fiskestykke rett før servering.
Fenikkel strimlere som er lettkokt kan og byttes ut mot et av elementene her.
BSprøstekte baconterninger og litt fett, sprinkles over for ekstra smak. 

Vi koste oss veldig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?