Gulrøtter kan brukes til så mangt

DENNE GANGEN ER DET DEN DEILIGE
Smørbrunet gulrotmos
som står for tur
Brunet smør
4-5 små gulrøttet skrellet og raspet
1/2 vanlig løk, renset og hakket
1 fedd hvitløk, hakket
100 gr smør
Salt, pepper og saften av en halv sitron.
Smelt smøret på høy varme og la det brunes til det er gyllent, og lukten er deilig nøtt og karamellaktig.
tilsett gulrøttene, løk og hvitløk og sett ned varmen, legg på lokk og la dert småkoke til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Sil fra smøret, (du vil ikke ha mere av det) og mos gulrøttene. Jeg vil helst ha litt grovmos med litt tyggemotstand.
Alt på plass i panna
Krydre med salt pepper og sitron.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?