LAMMEGRYTER ER EN AV HØSTENS STØRSTE GLEDE
OK, EN AV DEM IALLEFALL
Har sagt det før, lammekjøtt er en klar favoritt.
Denne gangen skal du få oppskriften på en Marokkansk lammegryte som jeg lager ofte om høsten og mannen i huset her blir like lykkelig hver gang.
Det er egentlig meningen at den skal kokes i en Tangarine, men ei vanlig leirgryte eller jerngryte er like bra.
MAROKKANSK LAMMEGRYTE:
Til 4 personer
600 gr. Lammekjøtt, brunes godt og legges i gryta
1 ts anisfrø
½ ts cayennepepper
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummin
Rist frøene på panna først og knus og ha i gryta
1 grovskjær løk, den brunes og litt før den kommer i gryta
1 ss tomatpure
3 – 4 aprikos finhakket
4 tomater i grove biter (du kan bruke en boks hakkete tomater)
2 dl kylling buljong
1 ss finhakket ingefær
1 sitron saften av
Salt/ pepper
Olje
HUSK: smak selv!!! Smaken endres over tid i stekeovnen, så vent til i sluttfasen før du smaker og kanskje salter litt til.
Alt legges i en stor gryte med lokk, settes inn i stekeovnen i ca 180 grader ca 1 ½ til 2 timer. Sjekk underveis at den ikke koker tørr.
Du kan prøve langtidssteking, 150 C i 3-4 t eller mer. Prøv deg frem
Kommentarer: Deilig og lettvint mat til 3-4 personer.
Server med couscous, ris, bønner eller rundstykker. Vil foreslå å prøve å servere med små poteter.
For flere oppskrifter klikk her
Har sagt det før, lammekjøtt er en klar favoritt.
Denne gangen skal du få oppskriften på en Marokkansk lammegryte som jeg lager ofte om høsten og mannen i huset her blir like lykkelig hver gang.
Det er egentlig meningen at den skal kokes i en Tangarine, men ei vanlig leirgryte eller jerngryte er like bra.
MAROKKANSK LAMMEGRYTE:
Til 4 personer
600 gr. Lammekjøtt, brunes godt og legges i gryta
1 ts anisfrø
½ ts cayennepepper
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummin
Rist frøene på panna først og knus og ha i gryta
1 grovskjær løk, den brunes og litt før den kommer i gryta
1 ss tomatpure
3 – 4 aprikos finhakket
4 tomater i grove biter (du kan bruke en boks hakkete tomater)
2 dl kylling buljong
1 ss finhakket ingefær
1 sitron saften av
Salt/ pepper
Olje
HUSK: smak selv!!! Smaken endres over tid i stekeovnen, så vent til i sluttfasen før du smaker og kanskje salter litt til.
Alt legges i en stor gryte med lokk, settes inn i stekeovnen i ca 180 grader ca 1 ½ til 2 timer. Sjekk underveis at den ikke koker tørr.
Du kan prøve langtidssteking, 150 C i 3-4 t eller mer. Prøv deg frem
Kommentarer: Deilig og lettvint mat til 3-4 personer.
Server med couscous, ris, bønner eller rundstykker. Vil foreslå å prøve å servere med små poteter.
For flere oppskrifter klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar