BECHAMELSAUS

SOM ER NOE SÅ VANLIG SOM HVIT SAUS

Legg til bildetekst













For oss som har laget mat i noen år, for ikke å si årtier, er hvitsausen en veldig viktig basiskunnskap. Den brukes til svært mye.

Derfor kan det være lurt å kunne grunnoppskrifta.
60-70 gr margarin el godt smør smeltes, IKKE brunes. Ta av varmen og ha i
1-2 ss hvetemel. Bland dette godt.
Sett gryta over varmen igjen og spe med helmelk mens du rører hele tida for å unngå klumper. Konsistensen skal være fløyelsmyk.
Dette er basen. fra dette kan du variere krydder eller tykkelse eller hva du sper med.
En hemmelighet jeg har fra min mors kjøkken er å ha frisk revet muskatplomme i hvitsaus enten du har den over fisk (fiskegrateng)  eller skinke/blomkål. Salt og pepper er selvsagt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?