SANDKAKER FOR FØRSTE GANG I MITT HJEM

Å BAKE MIN MORS SANDKAKER, DET ER INGEN SPØK
DISSE KALLER JEG DRONNINGEN BLANT SPRØ SMÅKAKER, OG BØYER MEG I STØVET I RESPEKT

Smaker de noe godt da?











Det er å komme tilbake til barndommens rike, å være jentunge på mammas kjøkken, og å få lov til å klemme ut deigen i formene. Når dagens oppskrift kommer elektronisk fra ei yngre søster, da er vel sammenhengen beholdt da?

Oppskrift
200 gr smør
250 gr hvetemel
100 gr mandler skåldete malte
1 egg
100 gr sukker

Smuldre smør og mel, tilsett mandelmel, egg og sukker. La deigen hvile i kjøleskap minst 1 t. Gjerne over natta.

Formene smøres godt og drysses med semuljegryn. Trykk lett ut en liten klatt med deig.
Stekes ved 175 C i ca 10-15 min.
Avkjøl litt før du tar dem ut av formene. 
Den gamle metoden med kakebokser er den beste måten å oppbevare småkaker på. Der holder de seg tørre og sprø, uten å utsettes for lys eller fukt som fort kan ødelegge dem.
Ingen dårlig bakst
De smaker jo eventyrlig godt, en de er jo ingen spøk å få til slik de skal. 
Det kan godt være at det blir ei stund til neste forsøk.Klikk her for flere oppskrifter på småkaker.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET