KYLLINGKLUBBER MED RIS OG FRISK SALAT

NÅR MAN KOMMER HJEM ETTER EI LITA UKE I DET FJERNE NORD OG HJEMMET ER INVADERT AV DATTER OG DATTERDATTER

Det har altså skjedd noe i vårt fravær. Rips er blitt plukket, renset og fryst ned. Noe er syltet, ting er flyttet hit og dit....Dette høres kanskje ut som en beklagelse, men du verden hvor glad jeg er for at de finner seg til rette og føler seg trygge på at de kan være seg selv i vårt hjem.

Men er vi mange mennesker så blir det store måltider, og mye logistikk.
Først kommer alle forslagene om hva vi har lyst på, så kommer samtalene om hva vi kan få tak i, så må noen (mor)bestemme og så tilslutt finner vi ut hvem gjør hva rundt måltidet. Dette kan ta hele formiddagen, så det sier seg selv at hvis demokratiet skal styre for mye hver dag, ja, da blir det lite tid til badeliv.

Jeg har jo et lite lager av forslag som kommer frem i slike situasjoner. Det skulle jo bare mangle,jeg har jo en hel blogg å ta fra, for svingende.

Mitt forslag til lettvint og god sommermat denne dagen er  marinerte kyllingklubber servert med ris og salat


Det er bare marinaden du får her, ris og salat kan du finne på selv eller lete under etiketten salat

Oppskrift på marinade for 15 kyllingklubber

1 dl soyasaus
1/2 dl hoisin-saus
2-3 ss flytende honning
2-3 fedd finhakket hvitløk 
1-2 ss revet ingefær
Saften av 1 lime

Bland dette i en stor plastpose, Bruk aldri bæreposer. 
Du må jo tilpasser mengden marinade etter mengden klubber. Ingen grunn til å bruke dette til bare 2 stk klubber f.eks. Tilsett kylling-klubbene, press ut luften og knyt igjen posen. Vend på posen slik at alle kylling-klubbene blir dekket av marinade. La klubbene marinere i 1 times tid, eller natten over i kjøleskapet.
Dekk ei form med folie eller bakepapir. Hell ut de marinerte klubbene pluss reten av marinaden og stek dem ved 200 grader i ca 30 minutter. Snu litt på klubbene underveis, slik at de blir jevnt stekt.
Dryss til slutt over sesamfrø og server – helst med tørkepapir i nærheten. Det heter forresten manneservietter vår familie. 


Klar til spising
Slik kan det gjøres og hvis man har en hel kylling så er det bare å dele den opp i mindre stykker, bruke samme marinade og samme fremgangsmåte.
Hos oss blir det bare vennlig slafsing og fornøyde spiselyder av sånt.
Klikk her for mer marinader

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?