MARINERTE SVINEKOTELETTER MED ASIATISK INSPIRASJON
DE BESTE SVINEKOTELETTENE ER JO NAKKEKOTTELETTER
Hvordan kan jeg si noe sånt? Er ikke dette en smakssak som man gjør seg opp sin egen mening om? Jo, slik er det jo og. Men for å forsvare meg litt, jeg siterer kokker som har dette som fag, og sammen med min egen erfaring, der smaken alltid er det viktigste.
Kjøtt smaker bedre når det er litt fett og det må være festet til det naturlige beinet for å bli saftig og få bedre smak enn det kjøttet som er uten. Under steking smelter det meste av fettet og forsvinner, eller så kan du vente til etter steking med å skjære fettet bort.
Du verden dette var litt av en preken. La oss heller gå til oppskriften som er beregnet til både vanlige koteletter og nakkekoteletter.
Vi bruker kotelettet med jevne mellomrom, dette er mat som ofte kommer på tilbud i min nærbutikk. De er altså billige, jeg synes de er lette å variere med og vi liker dem.
Hva er det da å tenke på? Vel, det var jo dette med variasjon da. Jeg har nok skrevet om at vår smak går for den asiatiske tilnærmingen.
Det er noe med blandingen av alle smaker salt, surt, søtt og bittert som vi er litt forelsket i.
Her er altså et eksempel på dette.
Oppskrift
1 kotelett pr person
Olje
salt og pepper
Marinade
1 dl flytende honning
1/2 dl soyasaus
1 ss worchestershiresaus
1 lime saften av
2 fedd finhakket hvitløk
1 -2 ss revet frisk ingefær
Grønnsaker for 4 personer
1/2 stk grønn squash
100 gr aspargesbønner
100 gr erter
2 dl soyabønner
Vårløk
2 ss olivenolje
salt/pepper
litt bladpersille
1/2 ss maizenna
1 ss vann
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 125 ०C
Tørk svinekoteletter og gni dem inn med salt og pepper. Stek dem godt på begge sider i en varm stekepanne, legg dem i en ildfast form. Bland så ingridiensene til marinaden og hell den over kotelettene, dekk med lokk eller folie, plasser formen i ovnen i ca 20-25 min.
Grønnsakene
Skjær squash i tynne strimler, klargjør løken, hvitløken, bønnene og ertene. Stek dem i varm stekepanne i 3-4 min, smak til med salt/pepper og dryss over finhakket persille
Saus
Ta ut formen og la den hvile noen minutter, hell kraften fra formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maizenna og vann, visp det inn i sausen og kok opp under omrøring, smak til med salt og pepper.
Del kotelettene i store skiver og server på en seng av grønnsakene med ris.
Kanskje jeg bare lager mat som jeg på forhånd vet vi liker?
Det er jo mulig, faktum er at vi likte dette, tror at neste gang nakkekoteletter på menyen, så husker jeg denne marinaden.
Klikk her for flere marinader
klikk her for svinekjøtt
Hvordan kan jeg si noe sånt? Er ikke dette en smakssak som man gjør seg opp sin egen mening om? Jo, slik er det jo og. Men for å forsvare meg litt, jeg siterer kokker som har dette som fag, og sammen med min egen erfaring, der smaken alltid er det viktigste.
Kjøtt smaker bedre når det er litt fett og det må være festet til det naturlige beinet for å bli saftig og få bedre smak enn det kjøttet som er uten. Under steking smelter det meste av fettet og forsvinner, eller så kan du vente til etter steking med å skjære fettet bort.
Du verden dette var litt av en preken. La oss heller gå til oppskriften som er beregnet til både vanlige koteletter og nakkekoteletter.
Dette kunne like godt være oksekjøtt |
Vi bruker kotelettet med jevne mellomrom, dette er mat som ofte kommer på tilbud i min nærbutikk. De er altså billige, jeg synes de er lette å variere med og vi liker dem.
Hva er det da å tenke på? Vel, det var jo dette med variasjon da. Jeg har nok skrevet om at vår smak går for den asiatiske tilnærmingen.
Det er noe med blandingen av alle smaker salt, surt, søtt og bittert som vi er litt forelsket i.
Her er altså et eksempel på dette.
Oppskrift
1 kotelett pr person
Olje
salt og pepper
Marinade
1 dl flytende honning
1/2 dl soyasaus
1 ss worchestershiresaus
1 lime saften av
2 fedd finhakket hvitløk
1 -2 ss revet frisk ingefær
Grønnsaker for 4 personer
1/2 stk grønn squash
100 gr aspargesbønner
100 gr erter
2 dl soyabønner
Vårløk
2 ss olivenolje
salt/pepper
litt bladpersille
1/2 ss maizenna
1 ss vann
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 125 ०C
Tørk svinekoteletter og gni dem inn med salt og pepper. Stek dem godt på begge sider i en varm stekepanne, legg dem i en ildfast form. Bland så ingridiensene til marinaden og hell den over kotelettene, dekk med lokk eller folie, plasser formen i ovnen i ca 20-25 min.
Grønnsakene
Skjær squash i tynne strimler, klargjør løken, hvitløken, bønnene og ertene. Stek dem i varm stekepanne i 3-4 min, smak til med salt/pepper og dryss over finhakket persille
Saus
Ta ut formen og la den hvile noen minutter, hell kraften fra formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maizenna og vann, visp det inn i sausen og kok opp under omrøring, smak til med salt og pepper.
Del kotelettene i store skiver og server på en seng av grønnsakene med ris.
Kanskje jeg bare lager mat som jeg på forhånd vet vi liker?
Det er jo mulig, faktum er at vi likte dette, tror at neste gang nakkekoteletter på menyen, så husker jeg denne marinaden.
Klikk her for flere marinader
klikk her for svinekjøtt
Kommentarer
Legg inn en kommentar