KYLLINGEN GLEDER OSS IGJEN OG IGJEN
DET ER UTROLIG HVOR MANGE FORSKJELLIGE SMAKS-KOMBINASJONER SOM KAN BRUKES.
Den daglige tankevirksomheten med å finne på en middag kan ta energien fra hvem som helst. Det er utrolig lett å gjenta seg selv og gjøre det som kunne være hverdagens høydepunkt om til noe kjedelig og uinteressant. Jeg er vel ikke i tvil om at andre har andre høydepunkt enn måltidene, men sånn er det nå hos oss.
Siden vi liker kyllingkjøtt og jeg liker å eksperimentere, så kommer det ofte nye variasjoner på vårt spisebord.
Sitron er ikke uvanlig å bruke til kylling, men spekeskinke var helt nytt for meg. Det var nok derfor jeg valgte denne oppskriften. Som jeg sa jeg er alltid klar for å eksperimentere og prøve noe nytt.
Denne gangen ble det med noe så tradisjonelt som spekeskinke.
Oppskrift:
Kyllingfileer
Hvetemel
Serrano spekeskinke
Hvitløk fedd
Asparges
Smør/olje
salt/pepper
Den daglige tankevirksomheten med å finne på en middag kan ta energien fra hvem som helst. Det er utrolig lett å gjenta seg selv og gjøre det som kunne være hverdagens høydepunkt om til noe kjedelig og uinteressant. Jeg er vel ikke i tvil om at andre har andre høydepunkt enn måltidene, men sånn er det nå hos oss.
Siden vi liker kyllingkjøtt og jeg liker å eksperimentere, så kommer det ofte nye variasjoner på vårt spisebord.
Legg til bildetekst |
Sitron er ikke uvanlig å bruke til kylling, men spekeskinke var helt nytt for meg. Det var nok derfor jeg valgte denne oppskriften. Som jeg sa jeg er alltid klar for å eksperimentere og prøve noe nytt.
Denne gangen ble det med noe så tradisjonelt som spekeskinke.
Oppskrift:
Kyllingfileer
Hvetemel
Serrano spekeskinke
Hvitløk fedd
Asparges
Smør/olje
salt/pepper
Del kyllingfiletene i to på langs. Krydre filetene med salt og pepper og vend dem i hvetemel (rist godt av overflødig mel).
- Legg en skinkeskive på hver filet og fest skinken til kjøttet ved hjelp av et par tannpirkere. Varm 2 ss smør og 2 ss olje i en stor stekepanne. Legg i kyllingen med skinkesiden ned og stek ved middels høy varme i omtrent tre minutter, knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven og legg feddene i pannen sammen med kyllingen. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter på den andre siden. (Du kan godt steke i flere omganger, hvis det blir fullt i stekepannen.) Legg den ferdigstekte kyllingen over i en ildfast form (ev stor tallerken)så lenge.
- Norsk spekeskinke er veldig salt derfor brukte jeg Serrano som er mildere i smaken.
- Sitronsmør
- Ha 100 gram smør i pannen og la det bruse til smøret blir nøttebrunt, rør underveis med stekespaden slik at ingenting fester seg i bunnen. Tilsett revet (eller finstrimlet) sitronskall og sitronsaft, la sitronsmøret få et oppkok og trekk pannen til side.
- Skyll og rens aspargesbønnene. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i 1-2 minutter. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de skal så vidt være møre slik at de bevarer sprøheten. Hell av kokevannet.
- Varm eventuelt kyllingen opp igjen i ovn ved 170 grader i et par minutter før servering, husk å fjerne tannpirkerne.
- Server kyllingfiletene med kokte aspargesbønner, sitronsmør og gjerne stekte poteter som ekstra tilbehør.
- Det er ikke så ofte jeg serverer asparges, men de ble med denne gangen, det var den variasjonen jeg snakket om. Salat hadde gått like bra.
- Denne oppskriften gav oss enda en gang et nydelig og hyggelig måltid.
Klikk her og du finner flere oppskrifter med kylling i.
Kommentarer
Legg inn en kommentar