GRESK SALAT MED VANNMELON ER VELDIG GODT
HAR DU NOEN GANG VÆRT I HELLAS, SÅ HAR DU VEL FÅTT SMAKEN PÅ GRESK SALAT
Dette er kanskje den salaten vi først kom i kontakt med, vi nordboere som bare hadde tradisjon for kokte rot-grønnsaker på tallerkenen.
Det fantastiske med denne salaten er at den kan passe til så mange forskjellige ting. Den har og en frisk og avkjølende smak og følelse. Vi karer vel aldri å gjenskape smaken av de store solmodne tomatene fra Kreta eller Naxsos, vi må klare oss med de tomatene vi har.
Et av mine sterkeste minner fra Hellas er en stor tallerken full av salat med vannmelon servert på en liten restaurant i ei trang bakgate i byen Naxsos ca 1999. Smaken, duften, varmen, Det begynnende mørket og selskapet...sterke minner som er gode å ha.
Siden sommeren i år har vært veldig varm, så har dette vært en av de salatene jeg har lett fram fra glemselen. Flott å ty til fordi den kan brukes både som selvstendig rett, og som siderett når vi har hatt stekt kjøtt eller pølser. Hos oss er grillen satt bort for godt, men denne salaten er en super vinner til grillmat.
Det skulle ikke forundre meg om du allerede har din egen oppskrift på gresk salat, men her er min.
Oppskrift
Godt modne tomater
Agurk
Rødløk
Vannmelon
Fetaost
Oregano
mynte
Kutt alle grønnsaker i passe biter og dander dem utover fatet ditt, dryss krydder helst friske urter og biter av osten over.
Når du serverer skal det stå olje og hvitvinseddik på bordet.
Da er det bare å hugge innpå, du får en deilig lunsj hvis du tar ferskt brød til. Gled deg.
Klikk her for mer.
Dette er kanskje den salaten vi først kom i kontakt med, vi nordboere som bare hadde tradisjon for kokte rot-grønnsaker på tallerkenen.
Det fantastiske med denne salaten er at den kan passe til så mange forskjellige ting. Den har og en frisk og avkjølende smak og følelse. Vi karer vel aldri å gjenskape smaken av de store solmodne tomatene fra Kreta eller Naxsos, vi må klare oss med de tomatene vi har.
Et av mine sterkeste minner fra Hellas er en stor tallerken full av salat med vannmelon servert på en liten restaurant i ei trang bakgate i byen Naxsos ca 1999. Smaken, duften, varmen, Det begynnende mørket og selskapet...sterke minner som er gode å ha.
Siden sommeren i år har vært veldig varm, så har dette vært en av de salatene jeg har lett fram fra glemselen. Flott å ty til fordi den kan brukes både som selvstendig rett, og som siderett når vi har hatt stekt kjøtt eller pølser. Hos oss er grillen satt bort for godt, men denne salaten er en super vinner til grillmat.
Hva er best, den blå tallerkenen eller den farverike salaten? |
Oppskrift
Godt modne tomater
Agurk
Rødløk
Vannmelon
Fetaost
Oregano
mynte
Kutt alle grønnsaker i passe biter og dander dem utover fatet ditt, dryss krydder helst friske urter og biter av osten over.
Når du serverer skal det stå olje og hvitvinseddik på bordet.
Da er det bare å hugge innpå, du får en deilig lunsj hvis du tar ferskt brød til. Gled deg.
Klikk her for mer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar