PANNEKAKER TIL DESSERT
DET HØRES SKIKKELIG DEKADENT UT OG ER KANSKJE LITT I MESTE LAGET
Ideen kom som gode ideer ofte gjør, flyvende på ei fjøl.
Appelsindynkede pannekaker servert med is.
Jeg har jo vært borti flamberte pannekaker, men det skulle det ikke være denne gangen.
Oppskrift
Sukkerlake
0,5 dl presset appelsinsaft
1 dl vann
100 gr sukker
Starten var å koke sukkerlake på presset appelsinsaft, vann og sukker.
Kok til sukkeret er oppløst og sett til kjøling.
Så laget jeg en liten pannekakerøre med revet appelsinskall i av en appelsin, litt mye sukker og litt mer fett i enn vanlig. Vi snakker jo dessert!
Ingen får spise mye av dette.
Røra fikk hvile i 1-2 t og så ble pannekakene stekt i ei lita panne, rett før de skulle serveres.
Vi var bare 4 personer og alle fikk bare ei pannekake hver, så det gikk bra. Arbeidspresset var til å holde ut.
Så var det bare å dynke pannekaka med appelsinsukkerlaken, 1-2 ss på hver pannekake var nok.
Servert med ei kule vaniljeis, så fikk vi ennå en himmelsk smaksopplevelse i sommer.
Neste gang får jeg finne fram noe alkohol med appelsinsmak i, slik at jeg kan forsøke å flambere.
Flere oppskrifter fins her
Ideen kom som gode ideer ofte gjør, flyvende på ei fjøl.
Appelsindynkede pannekaker servert med is.
Jeg har jo vært borti flamberte pannekaker, men det skulle det ikke være denne gangen.
Nam-nam |
Sukkerlake
0,5 dl presset appelsinsaft
1 dl vann
100 gr sukker
Starten var å koke sukkerlake på presset appelsinsaft, vann og sukker.
Kok til sukkeret er oppløst og sett til kjøling.
Så laget jeg en liten pannekakerøre med revet appelsinskall i av en appelsin, litt mye sukker og litt mer fett i enn vanlig. Vi snakker jo dessert!
Ingen får spise mye av dette.
Røra fikk hvile i 1-2 t og så ble pannekakene stekt i ei lita panne, rett før de skulle serveres.
Vi var bare 4 personer og alle fikk bare ei pannekake hver, så det gikk bra. Arbeidspresset var til å holde ut.
Så var det bare å dynke pannekaka med appelsinsukkerlaken, 1-2 ss på hver pannekake var nok.
Servert med ei kule vaniljeis, så fikk vi ennå en himmelsk smaksopplevelse i sommer.
Neste gang får jeg finne fram noe alkohol med appelsinsmak i, slik at jeg kan forsøke å flambere.
Flere oppskrifter fins her
Kommentarer
Legg inn en kommentar