HVIT SJOKOLADEMOUSSE
DET HØRES LEKKERT OG DET SMAKTE LEKKERT
Sjokolademousse er det ikke ofte jeg gir meg i kast med, men nå hadde jeg lyst til å prøve. Den var veldig enkel å lage, deilig å kunne lage en dag i forveien.
Oppskrift
1 dl helmelk
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte
Pynt:
2 dl blåbær
noen friske bringebær
revet skall av appelsin
Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Det viste seg å gå raskere enn jeg hadde ventet, så blandingen måtte røres ferdig over varmt vannbad(ikke koking)
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
Klikk her for flere desserter
Sjokolademousse er det ikke ofte jeg gir meg i kast med, men nå hadde jeg lyst til å prøve. Den var veldig enkel å lage, deilig å kunne lage en dag i forveien.
![]() |
Er dessverre ikke alltid like stø på handa. Spesielt et stykke ute i måltidet. |
Oppskrift
1 dl helmelk
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte
Pynt:
2 dl blåbær
noen friske bringebær
revet skall av appelsin
Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Det viste seg å gå raskere enn jeg hadde ventet, så blandingen måtte røres ferdig over varmt vannbad(ikke koking)
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
Klikk her for flere desserter
Kommentarer
Legg inn en kommentar