KALVEGRYTE
Dette kjøttet kjøper vi kun hver gang vi reiser over grensen til Sverige eller Danmark. Det er dessverre så dyrt her i butikkene at det ville vært helt umulig for oss å ha det på menyen.
Det gir jo ikke akkurat støtte til lokale produsenter eller kortreist mat, men når man ikke kan velge, så blir det slik.
![]() |
Legg til bildetekst |
500 gr benfritt kalvekjøtt
100 gr bacon
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1 ts hvetemel
0,5 dl hvitvin
4-5 stk sjalottløk
2 skiver knollselleri
1 -2 fedd hvitløk
2 dl kalvekraft
1 boks hermetisk tomat
2 ts tomatpure
1 stilk rosmarin
3 stilker timian
1 ts haqvsalt
2 ts havsalt
50 gr parmesan
Oppskrift for 4 personer
1.Sprøstek bacon i ei gryte, legg dette i ei skål. Brun kjøttet i baconfettet og ha baconet tilbake. Strø over hvetemel og tilsett hvitvin. La det småkoke i ca 15 min.
2. Skjær opp løk og selleri i terninger. Finhakk hvitløk.
3. Tilsett grønnsakene, buljong, tomater, pure, rosmarin og timian. La alt koke svakt i ca 30 min. Strø over parmesan og havsalt helt til slutt.
![]() |
Med en glødende rødfarve |
Tenk å få en sånn tallerken på bordet ditt. Glødende varm farge, glødende varm smak og glødende varm følelse. Det er noe å kose seg med en kald grå januarkveld.
For andre varianter, klikk her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar