KALVEGRYTE

MAT MED DETTE KJØTTET I DUKKER OPP AV OG TIL HOS OSS

Dette kjøttet kjøper vi kun hver gang vi reiser over grensen til Sverige eller Danmark. Det er dessverre så dyrt her i butikkene at det ville vært helt umulig for oss å ha det på menyen. 
Det gir jo ikke akkurat støtte til lokale produsenter eller kortreist mat, men når man ikke kan velge, så blir det slik.
Legg til bildetekst
Oppskrift for 4 prs.
500 gr benfritt kalvekjøtt
100 gr bacon
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1 ts hvetemel
0,5 dl hvitvin
4-5 stk sjalottløk
2 skiver knollselleri
1 -2 fedd hvitløk
2 dl kalvekraft
1 boks hermetisk tomat
2 ts tomatpure
1 stilk rosmarin
3 stilker timian
1 ts haqvsalt
2 ts havsalt
50 gr parmesan

Oppskrift for 4 personer
1.Sprøstek bacon i ei gryte, legg dette i ei skål. Brun kjøttet i baconfettet og ha baconet tilbake. Strø over hvetemel og tilsett hvitvin. La det småkoke i ca 15 min.
2. Skjær opp løk og selleri i terninger. Finhakk hvitløk.
3. Tilsett grønnsakene, buljong, tomater, pure, rosmarin og timian. La alt koke svakt  i ca 30 min. Strø over parmesan og havsalt helt til slutt.
Med en glødende rødfarve
Dette serverer jeg med ris eller brød til. 
Tenk å få en sånn tallerken på bordet ditt. Glødende varm farge, glødende varm smak og glødende varm følelse. Det er noe å kose seg med en kald grå januarkveld.
For andre varianter, klikk her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?