BAKT RØDLØK MED BALSAMICO OG TIMIAN
SIDERETT SOM SMAKER HELT SPESIELT
Steking av løk bringer fram sødmen i smaken, dette passer fint til stekt lam, biff, hele steker og alle sorter stekt fisk. Det ser dessuten flott ut og.
Oppskrift
til 4 personer
8 mellomstore løker
3 ss flytende honning
0,5 dl balsamico el. sherryeddik
4 ss mykt smør
frisk timian
1 ts havsalt
evt. litt gorgonzola el. roquefort
Sett ovnen på 180 C. Skrell løken og del den i to og skjær 1 skive av bunnen slik at de står.
Sett løken i bunnen av ei ildfast form kledd med folie. Rør smør, honning, timian og salt sammen. Hvis du liker det kan du og røre inn en klatt blåmugg ost. Fordel med en skje blandingen på toppen av hver løk.Drypp balsamico over løken og stek i ca 35-40 min uten varmluft. Vesken som samler seg i bunnen av formen kan du helle over eller spe i stekepanna, hvis du steker kjøtt samtidig. Da får du en deilig skysaus.
Jeg brukte litt Blue Costello og smaken ble helt eventyrlig, tror bruken av denne retten kan utvides betydelig, men det har jeg ikke tenkt ferdig om ennå.
Klikk her
Steking av løk bringer fram sødmen i smaken, dette passer fint til stekt lam, biff, hele steker og alle sorter stekt fisk. Det ser dessuten flott ut og.
![]() |
Løken ser jo eksotisk ut |
til 4 personer
8 mellomstore løker
3 ss flytende honning
0,5 dl balsamico el. sherryeddik
4 ss mykt smør
frisk timian
1 ts havsalt
evt. litt gorgonzola el. roquefort
Sett ovnen på 180 C. Skrell løken og del den i to og skjær 1 skive av bunnen slik at de står.
Sett løken i bunnen av ei ildfast form kledd med folie. Rør smør, honning, timian og salt sammen. Hvis du liker det kan du og røre inn en klatt blåmugg ost. Fordel med en skje blandingen på toppen av hver løk.Drypp balsamico over løken og stek i ca 35-40 min uten varmluft. Vesken som samler seg i bunnen av formen kan du helle over eller spe i stekepanna, hvis du steker kjøtt samtidig. Da får du en deilig skysaus.
Jeg brukte litt Blue Costello og smaken ble helt eventyrlig, tror bruken av denne retten kan utvides betydelig, men det har jeg ikke tenkt ferdig om ennå.
Klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar