YESS, MANGOSORBÈT ER TINGEN
HVIS DU FØRST ER GLAD I DEN SØTE SMAKEN FRA DEN STYGGE FRUKTEN
Vel den er ikke så veldig stygg, men utseendet sier lite om den gylne lekre innmaten. Du må også jobbe litt for å komme til dette lekre fruktkjøttet.
Hvis du begynner med å skrelle skallet av for å ta deg inn den veien, er du garantert masse søl og mye fruktsaft utover.
For å slippe å bruke mange ord for å forklare og som blir lette å misforstå, så jeg lastet ned en link som viser det: www.youtube.com/watch?v=Ym0N4rNRmOI
Mangosorbèten ble dessert da ei venninne kom til en hyggelig og vennskapelig
middag en sensommerkveld.
Oppskrift:
Sukkerlake:
1,5 dl vann
120 gr sukker
Mangopuree:
2 mango
1/2 sitron
1 lime
Marengs:
2 eggehviter
1 ss sukker
1-2 dråper hvitvinseddik
Kok sukkerlaken og sett til avkjøling. Skrell magoen kjør til puree med stav-
mikser eller lignende, ha i saften fra lime og sitron og hell massen
over i en beholder som kan sette inn i fryseboks. La stå ca 30 min. Imens
pisker du marengs. Ha ikke i sukkeret før eggehvitene begynner å stivne.
Etter ca 30 min kan du blande marengs i den nedkjølte mangomassen.
Marengs er ikke nødvendig, men sorbèten blir litt bedre konsistens.
Dette synes jeg er en deilig dessert på en varm dag etter en hot middag.
Tror tilogmed jeg sang underveis i tilberedelsen.
Vel den er ikke så veldig stygg, men utseendet sier lite om den gylne lekre innmaten. Du må også jobbe litt for å komme til dette lekre fruktkjøttet.
Hvis du begynner med å skrelle skallet av for å ta deg inn den veien, er du garantert masse søl og mye fruktsaft utover.
For å slippe å bruke mange ord for å forklare og som blir lette å misforstå, så jeg lastet ned en link som viser det: www.youtube.com/watch?v=Ym0N4rNRmOI
Mangosorbèten ble dessert da ei venninne kom til en hyggelig og vennskapelig
middag en sensommerkveld.
Sammen med vaniljeis ble det godt |
Oppskrift:
Sukkerlake:
1,5 dl vann
120 gr sukker
Mangopuree:
2 mango
1/2 sitron
1 lime
Marengs:
2 eggehviter
1 ss sukker
1-2 dråper hvitvinseddik
Kok sukkerlaken og sett til avkjøling. Skrell magoen kjør til puree med stav-
mikser eller lignende, ha i saften fra lime og sitron og hell massen
over i en beholder som kan sette inn i fryseboks. La stå ca 30 min. Imens
pisker du marengs. Ha ikke i sukkeret før eggehvitene begynner å stivne.
Etter ca 30 min kan du blande marengs i den nedkjølte mangomassen.
Marengs er ikke nødvendig, men sorbèten blir litt bedre konsistens.
Dette synes jeg er en deilig dessert på en varm dag etter en hot middag.
Tror tilogmed jeg sang underveis i tilberedelsen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar