DEN GODE GAMMELDAGSE MØRDEIGEN

DEN SOM ER GRUNNDEIGEN TIL SÅ MANGE SLAGS KAKER.

Min mor kalte dem Serinakaker. Den deigen som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du ønsker og hva du skal bruke den til. Bare hør her: 

  • som eplekake, 
  • som fyrstekake, 
  • som enkle småkaker, tilsatt sitronskall og rosiner, da blir det eksklusive smaksbomber
  • tilsatt mandler så blir det smakfulle småkaker,
  • tilsatt ost, et sprøtt tilbehør til supper og posteier
  • tilsatt lavendel, en lekker sprø kake til is og sorbèt
  • tilsatt rosmarin, igjen til supper og patèer
  • tilsatt koriander eller persille til supper eller posteier/patèer

Tilsatt lavendelblomster
Dette ser jo supert ut, har nesten ikke råd til å ta dem fra hverandre.



Tilsatt rosmarin

Oppskrift:
Mørdeig
150 gr smør
100 gr sukker
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 eggeplommer
3 ss vann
Tilsett smak etter behag.

Bland alt det tørre, smuldre kjøleskapkaldt smør el. margarin i. Bland inn smakskomponentene, rør inn eggeplommer og vann til en sammenhengende deig. Ikke elt for mye, hvetemel gjør den fort seig. Legg i kjøleskap for å hvile minst en time. 
Lag den typen kake du vil. På bildene ser du at jeg har valgt å kjevle/klemme dem ut på bakepapir i springform. Skjært i snipper som her brukte jeg dem som tilbehør til mangosorbèt, det så veldig lekkert og flott ut. 
Dem var jeg litt stolte av.
Dette er ganske likt det britiske shortbread, de som du kan finne hvis du klikker her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?