SOMMERMAKRELL HØRES IKKE DET STRÅLENDE UT
DEN FØRSTE KOM I DAG
Her i bloggen føler jeg at jeg snakker mye om tradisjoner.
Makrell er ikke en av mine tradisjoner tilbake til grunnfjellet.
Det er så klart en tradisjon å spise makrell, i Vestfold, Østfold, Sørlandet og rundt kysten oppover et stykke. Det er og en tradisjon som denne nordlendingen har adoptert og tatt med inn blant de skikkene som det er helt naturlig å følge.
Det kostet litt engang å lære seg å like den, men det koster ingenting i dag å tenke at det å spise sommermakrell er min og min families tradisjon.
Det smaker jo godt for søren!
Makrellen kom jo ikke, jeg måtte ut på den utmerkede matbutikken og var heldig, jeg fikk de to siste.
Med melne poteter og en deilig pepperotsaus, så så det slik ut.
Alle familier har visst sine egne regler for hva som serveres til. Der ramla jeg av lasset. Jeg fant frem til min egen variant. Det fine med denne sausen er at den kan brukes til alle sorter stekt/grillet mat.
Oppskrift
En lekker pepperrotsaus
1 beger(1,5 dl) yoghurt naturell, creme fraish eller lettrømme
1 ss revet pepperot
1 ts grov sennep
1/2 hvitløk
1-2 ss finhakket persille
1-2 ss finhakket koriander
1 ts worschestersaus
1/2 sitronsaft
salt pepper
Bland alt dette og la stå 1 t. Deilig og et flott akkompagnement til den lekre, sprøstekte makrellen.
Her i bloggen føler jeg at jeg snakker mye om tradisjoner.
Makrell er ikke en av mine tradisjoner tilbake til grunnfjellet.
Det er så klart en tradisjon å spise makrell, i Vestfold, Østfold, Sørlandet og rundt kysten oppover et stykke. Det er og en tradisjon som denne nordlendingen har adoptert og tatt med inn blant de skikkene som det er helt naturlig å følge.
Det kostet litt engang å lære seg å like den, men det koster ingenting i dag å tenke at det å spise sommermakrell er min og min families tradisjon.
Det smaker jo godt for søren!
Fiskene var flotte |
Fileene var enda bedre |
Tenk hvor godt dette var |
Alle familier har visst sine egne regler for hva som serveres til. Der ramla jeg av lasset. Jeg fant frem til min egen variant. Det fine med denne sausen er at den kan brukes til alle sorter stekt/grillet mat.
Oppskrift
En lekker pepperrotsaus
1 beger(1,5 dl) yoghurt naturell, creme fraish eller lettrømme
1 ss revet pepperot
1 ts grov sennep
1/2 hvitløk
1-2 ss finhakket persille
1-2 ss finhakket koriander
1 ts worschestersaus
1/2 sitronsaft
salt pepper
Bland alt dette og la stå 1 t. Deilig og et flott akkompagnement til den lekre, sprøstekte makrellen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar