EIDSVOLL 1814

PLUTSELIG BLE DET EN FLOTT BUSSTUR PÅ OSS

Vi hadde meldt oss på, og plutselig, pga av sykdom så var det vår tur. 
Det ble en veldig fin opplevelse. 
Buss til Eidsvoll, lunsj der med 1814 -meny. Hyggelige folk å reise på tur med, Omvisning i et nyoppusset hus, mye spennende å høre og å se. 
Jeg blir litt grepet av stemningen på sånne steder og drar gjerne igjen.



Selvsagt var Wergeland den første vi så 

Huset er også blitt flott, direkte staselig. For alle som har vært der før så er forbedringen fenomenal.
Vestfoldinger på vei til Eidsvoll
Maten var artig og smakte godt, komponert av flinke kokker og tilpasset våre ganer med krydder. Å, nei ikke som du trodde nå, at vi bruker mer nå enn da. Nei, tvert imot. De boltret seg i krydder for 200 hundre år siden, kombinasjonene var bare litt annerledes. Kjøkkensjefen sa at vi ville synes det smakte for mye julegløgg og pepperkaker av kjøttkakene hvis alt hadde vært som da. Artig, men det vil vi jo ikke. Smaken endrer seg altså.
Dette er mat fra 1814
Hva er det på denne tallerkenen tro? Start kl 15.00, der finner du grovt rugbrød, så kommer syltet laks, syltet gulrot/løk, ei skive kjøttpate' ei karbonadekake, ei skive med sursild pyntet med et dryss av egg mimosa, mer rugbrød og i midten en klatt remulade. Ikke så dårlig vel.Smakte godt gjorde det og.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?