PÅSKEEGG
DENNE GANGEN HAR JEG FUNNET EN LUR MÅTE Å SERVERE DEM PÅ
Påske egg kan jo ellers være så mye, både for smak, syn og lukt.
Det beste er jo å satse på alle muligheter. Helgardere for å si det sånn. Siden familien som skal påskeferiere her, ikke helt har ankommet, så må jeg finne på noe hyggelig for oss to.
Vi må jo spise mens vi venter på gjestene. En stille lunsj i den stille uke med en overraskelse, eggecocotte
· 4 egg
·
8 cherrytomater, i båter
·
litt revet ost
·
4 skiver spekeskinke
·
4 ss kremfløte eller matfløte
·
3 ss gresskarkjerner, ristet i pannen
·
chiliflak eller nykvernet sort pepper
·
4 ildfaste former, ca 8 cm i diameter
Denne retten skal stekes i
vannbad i ovnen, så begynn med å finne frem en ildfast form eller ovnens
langpanne, sett den i ovnen og fyll opp med vann, til ca halvparten av høyden
på formene du har tenkt å benytte. Det er viktig at vannet er varmt når du skal
steke eggene, så bruk gjerne varmt vann fra vannkokeren eller lignende. Sett
ovnen på 175 grader.
Smør
formene med litt olje og «kle» formen med skinken og ha deretter tomater, ost
og 1 ss fløte oppi. Bruk gjerne det du har tilgjengelig av kjøttrester i denne
retten. Røkt laks smaker for eksempel også godt til. Litt spinat og rødløk,
surret i litt olje i pannen, gir også en god smak her.
Knekk et egg forsiktig oppi
hver av formene. Sett formene oppi vannbadet og la dem steke i 15-18 minutter,
til eggehviten har stivnet og egget ser ferdig ut. Mens eggene koser seg i
ovnen rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne.
Dryss dem over når du serverer og dypp godt brød i egget og kos deg
Så påskepynter vi litt og.
Påskehøna med timian |
Den venter vel egentlig bare på ei passe lammestek.
Synes du jeg skulle kjørt på med mer gult? |
Kanskje det, men du vet det er flere kroker med pynt her i gården.
Kommentarer
Legg inn en kommentar