GULROTSUPPE PÅ EN VERANDA I SØR-FRANKRIKE
DEILIG OG FARVESPRAKENDE
En lunsj som smakte både store og små. At den ble servert på en veranda i Sør-Frankrike, gjorde ikke velværet noe mindre.
Spørsmålet ble bare om vi skulle spise lunsj ute hver dag?
Da dukket det opp et forslag om enkle hjemme-på-verandaen-lunsjer, og dattera som var med hadde oppskrift til ei god suppe.
Med en mangefarget bakgrunn, ble farvene helt rosa. Men dette var deilig med litt salat og brød mens den varme og fuktige middelhavsluften gledet oss.
OPPSKRIFT:
1 1/2 l kjøttkraft, kokes opp med
1 grovhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
4-5 gulrøtter i store biter
1/2 ts kajennepepper
1ss revet fersk ingefær
1/2 ts tørket eller 1-2 kvister fersk timian
Fiskes opp etter koking
salt og pepper
Dette kokes til gulrøttene er helt møre, ca 20-25 min.
0,5 dl fløte
Mos dette med stavmikser eller i hurtigmikser, kok det opp igjen med 0,5 dl fløte.
Før du serverer dette heller du saften av 1/2 lime over suppa. Ikke kok etterpå, med syre skjærer fløten seg.
Du kan servere med en klatt crème fraish og frisk koriander.
Kan ikke gjøres enklere, mer næringsrikt og med en så fantastisk konsistens, fyldig og fløyelsmyk.
Med et glass rosevin var det den superlunsjen den dagen.
Mette og tilfredse kunne vi planlegge nye utflukter for resten av dagen.
Klikk her for flere supper
En lunsj som smakte både store og små. At den ble servert på en veranda i Sør-Frankrike, gjorde ikke velværet noe mindre.
Spørsmålet ble bare om vi skulle spise lunsj ute hver dag?
Da dukket det opp et forslag om enkle hjemme-på-verandaen-lunsjer, og dattera som var med hadde oppskrift til ei god suppe.
Orange suppe, orange duk ser sykt ut |
Med en mangefarget bakgrunn, ble farvene helt rosa. Men dette var deilig med litt salat og brød mens den varme og fuktige middelhavsluften gledet oss.
OPPSKRIFT:
1 1/2 l kjøttkraft, kokes opp med
1 grovhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
4-5 gulrøtter i store biter
1/2 ts kajennepepper
1ss revet fersk ingefær
1/2 ts tørket eller 1-2 kvister fersk timian
Fiskes opp etter koking
salt og pepper
Dette kokes til gulrøttene er helt møre, ca 20-25 min.
0,5 dl fløte
Mos dette med stavmikser eller i hurtigmikser, kok det opp igjen med 0,5 dl fløte.
Før du serverer dette heller du saften av 1/2 lime over suppa. Ikke kok etterpå, med syre skjærer fløten seg.
Du kan servere med en klatt crème fraish og frisk koriander.
Kan ikke gjøres enklere, mer næringsrikt og med en så fantastisk konsistens, fyldig og fløyelsmyk.
Med et glass rosevin var det den superlunsjen den dagen.
Samme suppe, samme dag, bare annen bakgrunn. Mye bedre bilde |
Mette og tilfredse kunne vi planlegge nye utflukter for resten av dagen.
Klikk her for flere supper
Kommentarer
Legg inn en kommentar