CARBONARA TAGLIATELLE
NOE AV DET ALLER BESTE MED Å REISE, ER Å SMAKE PÅ MASSE FORSKJELLIG MAT
Noen ganger får man noen helt nye smaker, mens andre ganger så blir man bare inspirert til å lage en vri på velkjente retter.
Denne gangen var det den lekre carbonara tagliatelle.
Oppskrift
150 g bacon
1 vanlig løk
1-2 fedd hvitløk
2 eggeplommer
2 dl matfløte
pasta
1 dl revet parmesan
salt/pepper
Finhakk og brun ca 100 g bacon, og stek løken blank. Hell ferdigkokt pasta over i løk og baconblandingen, så kan du røre sammen 2 eggeplommer og 2 dl matfløte, hell denne blandingen over løk og pasta.
Bland inn ca parmesan, salt og pepper. Pass på at blandingen ikke får koke, kokt egg passer ikke her.
Stek 50 gr bacon sakte uten å brune den, strø det på toppen på hver tallerken sammen med parmesan og en rå eggeplomme. Krydre med grovmalt sort pepper og jeg lover deg en himmelsk opplevelse.
På den restauranten vi fikk dette, ble det servert som forrett. Da er du ganske mett, og sliter litt resten av måltidet.
Klikk her for mer pasta
Noen ganger får man noen helt nye smaker, mens andre ganger så blir man bare inspirert til å lage en vri på velkjente retter.
Denne gangen var det den lekre carbonara tagliatelle.
Oppskrift
150 g bacon
1 vanlig løk
1-2 fedd hvitløk
2 eggeplommer
2 dl matfløte
pasta
1 dl revet parmesan
salt/pepper
Finhakk og brun ca 100 g bacon, og stek løken blank. Hell ferdigkokt pasta over i løk og baconblandingen, så kan du røre sammen 2 eggeplommer og 2 dl matfløte, hell denne blandingen over løk og pasta.
Bland inn ca parmesan, salt og pepper. Pass på at blandingen ikke får koke, kokt egg passer ikke her.
Stek 50 gr bacon sakte uten å brune den, strø det på toppen på hver tallerken sammen med parmesan og en rå eggeplomme. Krydre med grovmalt sort pepper og jeg lover deg en himmelsk opplevelse.
På den restauranten vi fikk dette, ble det servert som forrett. Da er du ganske mett, og sliter litt resten av måltidet.
Klikk her for mer pasta
Ble så interessert i denne bloggen din, som jeg ble linket til av vår felles bekjente Jone - Italiensk kjøkken er en av mine basiser for matlaging--- Og det som er interessant, er jo at rettene lages på så mange slags vis! MIN carbonara har ikke vanlig løk, bare hvitløk, og har et helt pisket egg og kremfløte... Baconet surres med hvitløken, holdes varmt, og blandes med kokt spaghetti, lettpisket egg, parmesan og fløte blandes i. Pluss masse pepper (det er jo DET som er carbonara'n!). Toppes kun med mer revet parmesan. :-)
SvarSlett