DEN MAGISKE MØLEN

DIT GÅR TUREN, HELST PÅ VÅR OG HØST

På turen i går var det ikke den flotte stemninga eller steinrøysene som var i fokus. Nei noe helt annet og litt mere matnyttig. Vi plukket slåpebær, Dessverre fant vi ikke mer enn 5 dl.
Snerpete, små slåper

Slåper er en type ville plommer som er svært sure og snerpete. Hver busk er som en tornerosehekk. Ugjennomtrengelig og full av torner.
De vokser og bare på spesielle steder. Det er derfor litt artig å plukke dem.
Som du ser ligger de nå trygt på glass, nedsenket i 50 % sprit og en god slump sukker. Ca 1 1/2 dl i et  ca halv liter glass.
Glasset skal stå lyst i romtemperatur en måneds tid. Det skal snues veldig oft denne måneden.
Deretter setter du det et mørkt og kjølig sted og lagrer i minst 3 mnd før du smaker.
Den blir bedre og bedre etter hvor lenge du lagrer.
Til jul i år drikker vi den vi laget i fjor. Søtsmaken regulerer du selv, men jeg har hatt hell med å smake til etter et halvt år eller så.
Se flere drikker med å klikke her.

Her står herligheta

Kommentarer

  1. Jeg har blandet inn bringebær, sammen med slåpelikøren, og det ble helt nydelig!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?