ARONIASAFT DENNE GANGEN
DET ER UTROLIG MORSOMT Å LAGE SITT EGET SYLTETØY ELLER SIN EGEN SAFT
jeg prøver meg på å lage råsaft av Aronia, eller svartsurbær.
Sunnheten i den, med mengder av anioksidanter og vitaminer, er udiskutabel. Smaken av den er og udiskutabel: stram, beisk og sur.
Dette er en mulighet til å lage noe spisendes utav bærene
OPPSKRIFT
Den stramme smaken dempes hvis du fryser bærene et døgn eller to.
2,5 dl kokende vann, helles over 3 l bær og ca 30 gr sitronsyre. Dette står i 2-3 døgn i saftpresse, uten å røres eller klemmes.
Sukres med 8-10 dl pr l saft. Det lønner seg å smake.
Helles på kokte glass. Dette er en veldig konsentrert saft. Du kan drikke dette som det er, en liten slurk daglig for helsens skyld eller blande med vann og drikke som vanlig tørstedrikk.
Andre typer drikke finner du om du klikker her.
jeg prøver meg på å lage råsaft av Aronia, eller svartsurbær.
Sunnheten i den, med mengder av anioksidanter og vitaminer, er udiskutabel. Smaken av den er og udiskutabel: stram, beisk og sur.
![]() |
Morsomt å plukke Vakre er de og, men smaken er jo ganske stam da. De er ikke akkurat noe du spiser rett fra treet. Bare sjekk navnet. |
![]() |
Det ferdige resultat |
![]() |
Store og fine |
Den stramme smaken dempes hvis du fryser bærene et døgn eller to.
2,5 dl kokende vann, helles over 3 l bær og ca 30 gr sitronsyre. Dette står i 2-3 døgn i saftpresse, uten å røres eller klemmes.
Sukres med 8-10 dl pr l saft. Det lønner seg å smake.
Helles på kokte glass. Dette er en veldig konsentrert saft. Du kan drikke dette som det er, en liten slurk daglig for helsens skyld eller blande med vann og drikke som vanlig tørstedrikk.
Andre typer drikke finner du om du klikker her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar