GØY MED GULROTSYLTETØY MED APRIKOS
ENDA ET AV MINE FORSØK OG RARE NYVINNINGER
OPPSKRIFT
1 l aprikos, tørket
1 l revne gulrøtter
1 l sukker, helst demerara
1 sitron
2 pk karse
Framgangsmåte:
Legg aprikosene i bløt natten over. Ha dem i en kasserolle sammen med de revne gulrøttene og kok i 10 minutter, til massen er myk.
Kjør i kjøkkenmaskin til en jevn masse, men så grov at det fortsatt er aprikosbiter igjen. Ha massen tilbake i kasserollen.
Rør i sukkeret og la syltetøyet koke i 8 minutter under røring.
Riv sitronskallet (kun det gule) og press sitronen for saft. Tilsett sitronsaft og - skall.
Klipp i karse hvis du ønsker mer krydret blanding. Kok et par minutter til.
Hell på rene glass. Skru på tett lokk.
![]() |
Med gulerøtter |
OPPSKRIFT
1 l aprikos, tørket
1 l revne gulrøtter
1 l sukker, helst demerara
1 sitron
2 pk karse
Framgangsmåte:
Legg aprikosene i bløt natten over. Ha dem i en kasserolle sammen med de revne gulrøttene og kok i 10 minutter, til massen er myk.
Kjør i kjøkkenmaskin til en jevn masse, men så grov at det fortsatt er aprikosbiter igjen. Ha massen tilbake i kasserollen.
Rør i sukkeret og la syltetøyet koke i 8 minutter under røring.
Riv sitronskallet (kun det gule) og press sitronen for saft. Tilsett sitronsaft og - skall.
Klipp i karse hvis du ønsker mer krydret blanding. Kok et par minutter til.
Hell på rene glass. Skru på tett lokk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar