BASILIKUMSORBÉ



Veldig enkelt

3-4 personer
2 dl vann
1 dl sukker
1 potte basilikum
50 gr sukker
½ sitron
2 egghviter
4 ss sukker
100 gr bringebær

Mynteblader
Kok vann og sukker opp, rør rundt til sukkeret er oppløst.
Avkjøl før du kjører sukkerlaken med all basilikumen med stavmikser el. kjøkkenmølle. Klem i sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Pisk eggehvitene stive, la basilikumblandingen renne i mens du pisker. Frys blandingen rør godt rundt et par ganger under frysingen Kjør den med stavmikser el. kjøkkenmølle raskt før servering.
Form til kuler til servering


Serveringstips:
Bringebærsaus: 100 gr. bær med 50 gr sukker til en tykk saus med mølla eller stavmikseren.
Denne er hele familiens favoritt, men utelat ikke bringebæra, det er kombinasjonen basilikum /bringebær som er sksepsjonell.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?