RESTAURANTBESØK SOM GIR MERSMAK
MERSMAK PÅ MANGE MÅTER, BÅDE FORDI MATEN SMAKER SÅ GODT, FORDI SELSKAPET ER UTMERKET OGSÅ FORDI DET ER PÅ VEI TIL Å BLI EN TRADISJON
Hver gang vi er en tur i Bodø på familiebesøk, har vi avsluttet besøket med et restaurantbesøk. Etterhvert er det et spesielt sted vi kommer tilbake til, nå for andre gang.
Jeg har mine ord i behold når jeg snakker om tradisjon. Bodø og familiebesøk har vi gjort så ofte at det trygt kan kalles tradisjon. Restaurantbesøk siste dag, har vi også gjort ofte nok til at det kommer inn i samme kategori.
Besøkene på Ohma Asian Food må bli litt flere enn to for å kunne kalle en tradisjon. Men det blir ikke vanskelig.
Flotte, hyggelige lokaler, vennlig og hjelpsom betjening og veldig god mat.
etter to besøk der Chrispy Duck med plommesaus og rispannekaker sto på menyen for min søster og meg, så er jeg frelst.
Selvsagt tok jeg ingen bilder der og da, men en oppskrift på den eventyrlige plommesausen skal jeg klare
Oppskrift
plommesaus
2 ss sesamolje
2 finhakkede løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
150-200 gr sukker
½ dl soyasaus
1,5 kg plommer
5 nellikspiker
kanelstang
sterk sort pepper
litt salt
Fres løk hvitløk og ingefær på middels varme i noen minutter til det blir blankt og søtt. Ha i 150 gr av sukkeret og surr dette noen minutter like oppunder karamellisering. Ha i de øvrige ingrediensene og la alt småkoke i 45 min under lokk.
Rør godt i bunnen av og til slik at sausen ikke blir brent.
Press den gjennom en grovmasket sil for å fjerne steiner og skall. hell saiusen tilbake i kjelen og la den småputre i en halv time til uten lokk.Juster tykkelsen med vann om nødvendig.
Smak til med sukker/soyasaus/salt
Fyller du dette på steriliserte glass, så kan sausen oppbevares i mange måneder
i kjøleskap .
Serveres romtemperert.
Dette kan serveres til all fet mat som kylling, and eller svinekjøtt og spareribs.
Et utrolig godt bekjentskap. Den blir nok med inn i framtida.
Klikk her for andre sauser
Hver gang vi er en tur i Bodø på familiebesøk, har vi avsluttet besøket med et restaurantbesøk. Etterhvert er det et spesielt sted vi kommer tilbake til, nå for andre gang.
Jeg har mine ord i behold når jeg snakker om tradisjon. Bodø og familiebesøk har vi gjort så ofte at det trygt kan kalles tradisjon. Restaurantbesøk siste dag, har vi også gjort ofte nok til at det kommer inn i samme kategori.
Besøkene på Ohma Asian Food må bli litt flere enn to for å kunne kalle en tradisjon. Men det blir ikke vanskelig.
Flotte, hyggelige lokaler, vennlig og hjelpsom betjening og veldig god mat.
etter to besøk der Chrispy Duck med plommesaus og rispannekaker sto på menyen for min søster og meg, så er jeg frelst.
![]() |
Syrlige, friske og søte |
Selvsagt tok jeg ingen bilder der og da, men en oppskrift på den eventyrlige plommesausen skal jeg klare
Oppskrift
plommesaus
2 ss sesamolje
2 finhakkede løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
150-200 gr sukker
½ dl soyasaus
1,5 kg plommer
5 nellikspiker
kanelstang
sterk sort pepper
litt salt
Fres løk hvitløk og ingefær på middels varme i noen minutter til det blir blankt og søtt. Ha i 150 gr av sukkeret og surr dette noen minutter like oppunder karamellisering. Ha i de øvrige ingrediensene og la alt småkoke i 45 min under lokk.
Rør godt i bunnen av og til slik at sausen ikke blir brent.
Press den gjennom en grovmasket sil for å fjerne steiner og skall. hell saiusen tilbake i kjelen og la den småputre i en halv time til uten lokk.Juster tykkelsen med vann om nødvendig.
Smak til med sukker/soyasaus/salt
Fyller du dette på steriliserte glass, så kan sausen oppbevares i mange måneder
i kjøleskap .
Serveres romtemperert.
![]() |
Jeg satser på et andebryst til denne helga |
Dette kan serveres til all fet mat som kylling, and eller svinekjøtt og spareribs.
Et utrolig godt bekjentskap. Den blir nok med inn i framtida.
Klikk her for andre sauser
Kommentarer
Legg inn en kommentar