HVA SKAL VI MED STEKT LØK HVIS GRILLSESONGEN ER OVER?
Så lenge familie fra andre deler av landet stikker innom så er jeg trygg på at det er sommer, regn eller ikke, temperatur over eller under 20 ℃, jeg satser på at det ordner seg.
Denne helga har feriegjestene som melder sin ankomst, allerede vært ute i verden, spist, drukket og kost seg i sola. Hva kan vi tilby som topper det? Ikke grilling, men regn og et tradisjonelt karbonadesmørbrød ved spisebordet. Særlig eksotisk er vi ikke, men tradisjonene fikser vi.
Et karbonadesmørbrød trenger litt tilbehør, det vet vi alle. Man kan jo velge og vrake i forskjellige ting, men stekt løk kommer man ikke utenom.
Her i huset spises det mye løk, i alle former og fasonger. Stort sett som tilsetning i gryteretter, supper eller salater. Som tilbehør, men noen få ganger blir det selvstendige retter.
Denne gangen er det altså karamellisert løk som står på menyen.
God gammeldags kepaløk |
Oppskrift til 4 karbonader
3 vanlige løk
olje og smør
ca 0,5 ts sukker
3-4 ss vann
Kutt løken i litt tykke ringer, bruk både olje i og smør i panna. Lav varme, dette er en lang prosess (ca 1 t) rør ofte i panna, ca 5-10 min intervaller, alt etter hvor høy temperatur du har i panna.
Ha i sukkeret etterhvert, det hjelper på prosessen med karamelliseringen og gir litt spenst i smaken. Når løken er ferdig, koker du ut panna med vannet med løken i. Pass på å få med alt som har fester seg i bunnen av panna mye smak sitter der.
Da er det bare å imponere gjester, venner og familie. Kanskje bare som en ekstra oppmerksomhet til deg selv en vanlig hverdagslunsj.
Klikk her for flere oppskrifter
Så er vi igang |
![]() |
Værsågod forsyn deg |
Kommentarer
Legg inn en kommentar