KYLLING OG GRØNNSAKER MED KOKOSMELK OG RØD CURRY
DET ER LITT AV EN OPPTAKT TIL EN OPERAKVELD, ELLER KANSKJE JEG SKAL HOLDE MEG I TERMINOLOGIEN OG SI OVERTYRE
Tre damer i sin beste alder, som forresten alltid er den nåværende alder, som skal ut for å se på opera på kino. På et tidspunkt så må vi jo spise. Da passer det med en enkelt gryterett før vi går.
De lyser opp |
Oppskrift
700 gr kyllingfileter
2 ss olje (solsikke el. raps)
2 stk sjalottløk
1 stk gulrot
1 stk brokkoli
1 stk paprika
20 stk frosne erter
1 ss revet ingefær
3 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ss soyasaus
2 dl kyllingbuljong
700 gr kyllingfileter
2 ss olje (solsikke el. raps)
2 stk sjalottløk
1 stk gulrot
1 stk brokkoli
1 stk paprika
20 stk frosne erter
1 ss revet ingefær
3 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ss soyasaus
2 dl kyllingbuljong
2 stk vårløk
1 sitron revet skall
1-2 ss maisennamel
1-2 ss maisennamel
fersk koriander
Skjær kyllingfileene i strimler og brun den i oljen og ta dem til side. Finhakk sjalottløk og små biter av gulrøttene og ls dem surre i olje i 2-3 min. Tilsett kyllingbitene, kraft, soyasaus, kokosmelk, erter, red curry paste og ingefær.
Jevn gryta med maisennamel rørt ut i vann. Kok dette til gulrøttene er møre.
I mens kutter du opp vårløken og paprikaen i små biter, riv skallet av sitronen over i gryta tilsett løk og paprika rett før det det er ferdigkokt. Både paprika og løken kan godt få beholde litt av sprøheten. Server finhakket koriander ved siden, ikke alle er like begeistret for det.
Servert med ris så smakte dette veldig godt.
Det var og et godt grunnlag for å sitte i en mørk kinosal i ca 3 t. Med regnet pøsende ned utenfor og februar-mørket på sitt svarteste, så hjalp det veldig å kunne la seg fange og fortrylle av musikk, sang, skuespill og fantastiske kostymer.
Vi satser på å få gjentatt dette ved en senere anledning, det ga mersmak både maten og operaen
Klikk her for mer.
Jevn gryta med maisennamel rørt ut i vann. Kok dette til gulrøttene er møre.
I mens kutter du opp vårløken og paprikaen i små biter, riv skallet av sitronen over i gryta tilsett løk og paprika rett før det det er ferdigkokt. Både paprika og løken kan godt få beholde litt av sprøheten. Server finhakket koriander ved siden, ikke alle er like begeistret for det.
Servert med ris så smakte dette veldig godt.
Det var og et godt grunnlag for å sitte i en mørk kinosal i ca 3 t. Med regnet pøsende ned utenfor og februar-mørket på sitt svarteste, så hjalp det veldig å kunne la seg fange og fortrylle av musikk, sang, skuespill og fantastiske kostymer.
Vi satser på å få gjentatt dette ved en senere anledning, det ga mersmak både maten og operaen
Vann-nymfen Rusalka |
Kommentarer
Legg inn en kommentar