APPELSINER I PÅSKEN
VI KOMMER IKKE UTENOM, MEN VIL VI DET? SELVSAGT IKKE.
Her har jeg funnet fram til et par slike oppskrifter som har appelsin som hovedsak. Den første er en liten enkel salat. Her er påske ingredienser til fulle, kylling og appelsin. Veldig smakfullt og veldig sunt og enkelt.
Oppskrift
4 kyllingfileter i strimler
1 ts rapsolje
salt og pepper
20 sukkererter
2 store appelsiner i fileter
2 babyspinat eller andre salatblader
2 vårløk, finhakket
Frisk koriander og litt appelsinsaft fra ½ appelsin
Ha i olje i en varm panne og stek kyllingbitene i 3-4 minutter. Ha på litt salt og nykvernet pepper og sett til side. Skyll salaten og riv den i biter. Skyll sukkererter i kokende vann og så i kaldt vann. Ha i ertene. Fjern skallet på appelsinene. Skjær vekk alt det hvite. Skjær ut appelsinbåter. Bland ingrediensene forsiktig sammen i en salatbolle. Dryss finsnittet vårløk over. Press appelsinsaft over og dryss på hakket koriander rett før servering.
Denne spiser vi gjerne uten kylling i, men med stekt kylling ved siden og litt ris til.
![]() |
God alene og sammen med andre |
4 kyllingfileter i strimler
1 ts rapsolje
salt og pepper
20 sukkererter
2 store appelsiner i fileter
2 babyspinat eller andre salatblader
2 vårløk, finhakket
Frisk koriander og litt appelsinsaft fra ½ appelsin
Ha i olje i en varm panne og stek kyllingbitene i 3-4 minutter. Ha på litt salt og nykvernet pepper og sett til side. Skyll salaten og riv den i biter. Skyll sukkererter i kokende vann og så i kaldt vann. Ha i ertene. Fjern skallet på appelsinene. Skjær vekk alt det hvite. Skjær ut appelsinbåter. Bland ingrediensene forsiktig sammen i en salatbolle. Dryss finsnittet vårløk over. Press appelsinsaft over og dryss på hakket koriander rett før servering.
Denne spiser vi gjerne uten kylling i, men med stekt kylling ved siden og litt ris til.
![]() |
De to mest farvesterke på mitt kjøkken |
Oppskrift for fire, ca 143 kcal pr porsjon
4 gulrøtter, i skiver
1 gulrot, i stimler (til garnityr)
1 rød chili, finhakket
Revet skall av 1 appelsin
Saften av 4-5 appelsiner (ca. 5 dl)
2 ss finsnittet gressløk
1 ts olje
Skrell og skjær gulrøtter i biter og finhakk sjalottløk. Lag tynne strimler av en gulrot til garnityr. Ha litt olje i en varm panne. Fres løk og chili. Ha i gulrotbiter og appelsinskall og appelsinsaft. La det koke i 8-10 minutter, til gulrotbitene er helt møre. Dypp gulrotstrimlene i kokende vann. Avkjøl. Mos suppen med en stavmikser. Ønsker du tynnere suppe kan du tilsette mer appelsinjuice. Server med gulrotstrimler og gressløk.
Jeg vil også ha litt brød til denne suppa, men god var den.
![]() |
Med en liten kvist koriander eller persille |
Klikk her for flere oppskrifter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar