KYLLINGVINGER ER INGEN VANLIG MAT PÅ VÅRT BORD
https://paakjokkenet.blogspot.com/2015/09/kylling-med-smak-av-appelsin.htmlFOR FÅ BARN OG UNGE KANSKJE?
MEN UVANLIGE HENDELSER GIR UVANLIGE LØSNINGER
Det uvanlige er litt sykdom i heimen. Da tyr vi til lettvinte løsninger.
Forhistorien forklarer hvorfor det fantes kyllingvinger i frysen.
Det skjedde på en av våre ekspedisjoner i det store utlandet, også kalt Svergie. Da fulgte det, ved et lite feiltakelse med en pose med kyllingvinger. De var helt ubehandlet, bare frosne. Hva gjør man med sånt?? Legger i frysen og glemmer? Det var mitt forslag.
Når man ikke orker å ta store ekspedisjoner til "spiskammeret", av andre omtalt som Meny, nærbutikk. Da går man til fryseboksen, der lå de bortgjemte, bortglemte og forsmådde kyllingvingene.
Det store internettet hjalp meg videre. Med en litt uvanlig fremgangsmåte servert med ris og en uvanlig, men deilig agurksalat. Det passet godt med et glass hvitvin, skjønt øl hadde nok vært bedre.
Oppskrift
800 gr kyllingvinger
2 ss solsikkeolje
3 fedd hvitløk
1,5 dl soyasaus
4 ss fishsaus
3 ss limesaft
Først stekes vingene, så kokes de i marinaden.
Forvarm ovnen til 200 C, vingene legges i ildfast form( jeg dekker alltid formene med alufolie, rengjøringen lettes da.)
dryss over olje, salt og pepper, stek i ca 20 min til gjennomstekte.
Så kommer marineringen som er litt arbeidskrevende. Eller var jeg bare ute av form? Det er utvilsomt best å ha lest oppskriften og å sørge for at alt er ferdig oppmålt og klargjort.
Finhakk løk og hvitløk, stek løken i litt olje i en stort kjele på medium høy varme til den er myk og blank, ha i hvitløken, stek i et minutt, ha kyllingvingen i kjelen, hell over soyasaus,legg på lokklavingene koke i fem minnutter. Ha i sukker, rørgodtog kok opp. Ha i sukker, rør godt og kok opp. Ha i fishsaus og limesaft, rør godt, la blandingen småkoke i et par minutter eller til sukkeret er oppløst og sausen blir tykk.
Agurksalat
1 dl vann
0,5 dl riseddik
2 ss sukker
1 agurk
i tynne skiver
3 vårløk i tynne skiver
Kok opp sukker, eddik og vann. Småkok til sukkeret er oppløst, ta kjele av og ha i agurken. Avkjøl før du har i vårløken.
Dette ble servert med jasminris og var en søt/syrlig, deilig smak.
MEN UVANLIGE HENDELSER GIR UVANLIGE LØSNINGER
Det uvanlige er litt sykdom i heimen. Da tyr vi til lettvinte løsninger.
Forhistorien forklarer hvorfor det fantes kyllingvinger i frysen.
Det skjedde på en av våre ekspedisjoner i det store utlandet, også kalt Svergie. Da fulgte det, ved et lite feiltakelse med en pose med kyllingvinger. De var helt ubehandlet, bare frosne. Hva gjør man med sånt?? Legger i frysen og glemmer? Det var mitt forslag.
Når man ikke orker å ta store ekspedisjoner til "spiskammeret", av andre omtalt som Meny, nærbutikk. Da går man til fryseboksen, der lå de bortgjemte, bortglemte og forsmådde kyllingvingene.
Det store internettet hjalp meg videre. Med en litt uvanlig fremgangsmåte servert med ris og en uvanlig, men deilig agurksalat. Det passet godt med et glass hvitvin, skjønt øl hadde nok vært bedre.
![]() |
De ser jo gode ut, ikke sant. |
800 gr kyllingvinger
2 ss solsikkeolje
3 fedd hvitløk
1,5 dl soyasaus
4 ss fishsaus
3 ss limesaft
Først stekes vingene, så kokes de i marinaden.
Forvarm ovnen til 200 C, vingene legges i ildfast form( jeg dekker alltid formene med alufolie, rengjøringen lettes da.)
dryss over olje, salt og pepper, stek i ca 20 min til gjennomstekte.
Så kommer marineringen som er litt arbeidskrevende. Eller var jeg bare ute av form? Det er utvilsomt best å ha lest oppskriften og å sørge for at alt er ferdig oppmålt og klargjort.
Finhakk løk og hvitløk, stek løken i litt olje i en stort kjele på medium høy varme til den er myk og blank, ha i hvitløken, stek i et minutt, ha kyllingvingen i kjelen, hell over soyasaus,legg på lokklavingene koke i fem minnutter. Ha i sukker, rørgodtog kok opp. Ha i sukker, rør godt og kok opp. Ha i fishsaus og limesaft, rør godt, la blandingen småkoke i et par minutter eller til sukkeret er oppløst og sausen blir tykk.
Agurksalat
1 dl vann
0,5 dl riseddik
2 ss sukker
1 agurk
i tynne skiver
3 vårløk i tynne skiver
Kok opp sukker, eddik og vann. Småkok til sukkeret er oppløst, ta kjele av og ha i agurken. Avkjøl før du har i vårløken.
Dette ble servert med jasminris og var en søt/syrlig, deilig smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar