FRA APPELSINSAUS VIA FANTASIHAGE TIL BAROKKT MUSIKK MÅLTID
HVA JEG SNAKKER OM? JAMMEN KAN DU LURE. EI HELG ER TIL ENDE OG BEGERET VÅRT ER FULLT.
Fantastisk vær, det beste selskap og mange fabelaktige opplevelser.
Med innflydde gjester fra Nordland og værgudene i godlaget så ble helga veldig vellykket.
Kick-off i hagen med champagne og litt å bite i før vi fikk manipulert oss inn til middagsbordet. Sprengt andebryst med appelsinsausen over alle appelsinsauser, litt eple/rødløk kompott og søtpotetmos gjorde ikke opplevelsen noe mindre.
Med en Bordeaux fra 2009 i glassene så var vi ganske lykkelige.
Oppskrift på Appelsinsaus
1/2 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med kraft)
1/2 dl kyllingkraft
1 1/2 dl nypresset appelsinjuice(ca 2 appelsiner)
2 ss balsamicoeddik
2 ss smør(kan utelates)
Andefett fra andebryst eller kan kjøpes på Menybutikkene. Har de ikke så bestiller de.
Et bilde kan aldri formidle stemninger, lyd og følelsen av å være i det rommet med 60-70 mennesker og den intense, av og til suggererende musikken. Det kan bare oppleves og ikke av bildes. Jeg gjør jo mitt beste, men jeg og mitt kamera har begrensninger.
Det var ei intens helg, men ikke stressende. De dype samtalene ble det allikevel ikke denne gangen. Avisene lå her ulest til langt utpå mandag. Et kriterium på flotte opplevelser og godt selskap?
Vi snakkes snart.
P.S. Appelsinsausen har Trine's blogg mye av æren for.
Fantastisk vær, det beste selskap og mange fabelaktige opplevelser.
Med innflydde gjester fra Nordland og værgudene i godlaget så ble helga veldig vellykket.
Kick-off i hagen med champagne og litt å bite i før vi fikk manipulert oss inn til middagsbordet. Sprengt andebryst med appelsinsausen over alle appelsinsauser, litt eple/rødløk kompott og søtpotetmos gjorde ikke opplevelsen noe mindre.
Med en Bordeaux fra 2009 i glassene så var vi ganske lykkelige.
Oppskrift på Appelsinsaus
1/2 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med kraft)
1/2 dl kyllingkraft
1 1/2 dl nypresset appelsinjuice(ca 2 appelsiner)
2 ss balsamicoeddik
2 ss smør(kan utelates)
Andefett fra andebryst eller kan kjøpes på Menybutikkene. Har de ikke så bestiller de.
Appelsinsausen
lager du i stekepannen, med resten av andefettet. Tilsett hvitvin og
appelsinjuicen og la det koke inn noe. Ha deretter i kyllingkraften
og smak til med en god balsamicoeddik, og eventuelt litt sukker hvis
det er nødvendig. Bruk gjerne en balsamicoeddik av god kvalitet. Rør
inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at
smøret er rørt inn. Synes du sausen likevel er litt tynn kan du
eventuelt tilsette litt maisenna.
Her finner du flere sause
Her finner du flere sause
![]() |
Knasende sprø og frisk syrlig/søt |
En liten rusletur i vår elskede Bøkeskog gjør alltid godt for sjel og sinn.
Etterpå besøkte vi Elses fantastiske hage, magiske hage og spiste den nydeligste kringle, må kanskje ha oppskriften på den.
Før vi avsluttet kvelden på Tollerodden med et nytt fantastisk måltid og en eventyrlig underholdning av Barokksoliste.
![]() |
Som du ser, vi spste den nesten opp før tanken på fotografering dukket opp |
![]() |
Hvorfor tok jeg ikke bilde av maten?? Sosial intelligens kanskje? |
![]() |
Barokksolistene i full utfoldelse på Tollerodden |
Det var ei intens helg, men ikke stressende. De dype samtalene ble det allikevel ikke denne gangen. Avisene lå her ulest til langt utpå mandag. Et kriterium på flotte opplevelser og godt selskap?
Vi snakkes snart.
P.S. Appelsinsausen har Trine's blogg mye av æren for.
Kommentarer
Legg inn en kommentar