LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

GIR KJØTTET EN  HIMMELSK SMAK. DEN MÅTEN Å TILBEREDE LAMMEKJØTT PÅ HAR HELT TATT OVER HOS OSS.

Borte er lammestek med rosa eller rødt kjøtt i midten. Borte er skiver med kjøtt på et fat. Velkommen til sakte utvikling av smaker der alt av sener og fett er smeltet sammen med kjøttet til en helt annerledes og himmelsk smaksopplevelse.
Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte. 
Jeg har skrevet om dette før og ser at det er populært. Ikke det minste rart, det er populært hos oss og.
Denne gangen brukte jeg den fine røde jerngryta mi. Kjøpt i Frankrike og møysommelig fraktet hjem. Forskjellene i prisen gjorde det verdt bryet.
 I den sorte gryte....

Start minst 5 t før dere skal spise. Gjerne mer om du trenger det.

Oppskrift for 4 personer

2 lammeskanker
1 hvitløk
2 gulrøtter 
1 vanlig løk
4-5 cm pastinakk(Kan utelates.)
salt pepper
sitron

Stikk fedd med hvitløk inn i kjøttet, lag hull på langs av benet med en spiss kniv. Brun knoken godt i varm gryte, ta ut og brun grønnsakene. Dryss på salt og pepper, legg så knokene på toppen av grønnsakene. klem saften av 1/2 sitron over det hele, legg på lokk og sett inn i kald ovn på ca 50 C ikke varmluft. 
Beregn 5 timer steketid. Når 3,5 time har gått setter du ovnen opp til 150 C, pass på hvor fort dette går. Synes du dette går for sent, hever du til 180 C den siste halvtimen.
Kjøttet skal nå falle av benene, det er bare og dra det av og anrett med å skjære passe biter.
Grønnsakene fra bunnen av kjelen serverer jeg ved siden av. De smaker såå godt.
Som saus bruker jeg som oftest bare kraften fra gryta, du kan spe med litt vann og kok opp om du vil. 
Dette serverer jeg med en hjemmelaget potetmos med selleri og pastinakk. 
Vi har gledet oss i mange dager til dette og vi ble ikke skuffet.

Andre oppskrifter der du bruker lammekjøtt, finner du her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?