VAKRE ROSER SOM REMORTERER OG VISER SEG FRAM I ALL SIN PRAKT
Mye flottere enn de gjorde i sommerheten i juli. Da ble det vel litt for tørt og varmt.
 |
En av Austinrosene mine |
Denne heter Pilgrim, de er ganske vanskelige disse engelske rosene, tåler dårlig regn, og vind, og får endel sykdommer. Men for en belønning de gir. For meg er dette de vakreste rosene, se på hvordan de er oppbygde.Store som hele håndflata mi, med en berusende duft.
 |
Abraham Darby og Heritage |
 |
Heritage heter denne |
Denne som har strekt seg i buen over trappa, er også vakker, men av en helt annen klasse.Husker ikke navnet på den.
 |
Denne har klatret høyt på buen i sommer.
Men det er mye glede å hente ut fra store, duftende roser. At årstiden sier høst, gjør ikke gleden mindre. |
 |
Den trives godt ved steinmuren, varmt og fint der. |
Da er det vel på tide å gå inn på kjøkkenet og passe på den gryta som står og koser seg der.
Det er jo fårekåltid, så nå sprer den liflige duften seg i hele huset hos oss og lokker til ett av årets beste måltider.
 |
Da starter vi |
Noe oppskrift på dette får du ikke. Her er hvermann for seg selv. Fra spøk til side, de aller flasrte har sin egen oppskrift på fårekål. Hvis du ikke har det, da er du kanskje så ung at du like greit spør din egen mor eller bestemor. Dette hører til i familienes uskrevne arkiv.
Det er bare en ting jeg kan si, det smaker veldig godt dagen etterpå og. Kanskje bedre?
Er det mulig at vi burde begynne en dag før med kokingen for å få maksimalt smaksutbytte? Jeg bare spør.
Kommentarer
Legg inn en kommentar